Відбулося грудневе засідання Вченої ради факультету ветеринарної медицини

19 грудня 2021 року

17 грудня відбулося останнє в цьому календарному році засідання Вченої ради факультету ветеринарної медицини. Перш ніж перейти до порядку денного, декан факультету Микола Цвіліховський вручив грамоти і подяки: Почесну грамоту Університету з нагоди ювілею отримала Наталія Грушанська; Грамоту факультету ветеринарної медицини з нагоди ювілею отримала Олена Семенко; Подяку з нагоди 30-ї річниці Збройних Сил України від управління безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини отримали Олег Мельник та Ольга Якубчак; Грамоти і подяки Університету з нагоди Міжнародного дня студента отримали: Ольга Красновид, Олександр Араньош, Ірина Мельник, Ангеліна Киричук, Ірина Мазур, Софія Ничипорук, Ярослава Іщенко, Альона Давиденко, Юлія Грабчева, Софія Сопівник, Артем Деркач, Артем Коваль.


Також декан представив короткий звіт діяльності факультету за поточний місяць. Пройшли захисти магістерських робіт і проходить екзаменаційна сесія, відбувся випуск військових лікарів ветеринарної медицини. Співробітники і студенти приймали активну участь в різних семінарах, зборах, засіданнях та заходах як на рівні університету, так і на рівні держави. Відбувається акредитація PhD освітньо-наукової програми "Ветеринарна гігієна, санітарія і експертиза". З огляду на зазначене, місяць видався результативним.
Потому перейшли до порядку денного. Перше питання стосувалося проведення профорієнтаційних заходів на факультеті у грудні 2021 р. Доповідав заступник декана Сергій Деркач, який зазначив, що профорієнтаційну роботу співробітниками факультету треба посилювати, про що свідчать результати кількості абітурієнтів на підготовчих курсах та бажаючих навчатися на факультеті.


Вчена рада заслухала звіти голів екзаменаційних комісій з державної атестації лікарів ветеринарної медицини ОС «Магістр», доповідали: Наталія Сорока, Світлана Ткачук, Микола Малюк. Голови комісій відзначили високу підготовку магістерських робіт та випускників.


Результати наукової та інноваційної діяльності у 2021 році та перспективи розвитку НДІ здоров’я тварин в рамках програми розвитку НУБіП України «Голосіївська ініціатива – 2025» представив директор НДІ здоров’я тварин Сергій Голопура. В обговорені взяли участь Вячеслав Соломон, Наталія Грушанська, Микола Малюк, Олег Мельник та інші.


Дмитро Засєкін доповів про ефективність роботи сектору «Наука і іновації» колегії докторів наук факультету. Дане питання викликало жваву дискусію та обговорення.
З доповіддю про наукове стажування в Самаркандському університеті ветеринарної медицини виступив Віталій Ситнік. Доповідь викликала жваву дискусію та багато питань.
Про рекомендацію до друку навчально-методичної літератури доповів голова науково методичної комісії Володимир Костюк. Після дискусій і обговорення вчена рада схвалила до друку літературу.
Також на Вченій раді факультету розглянуто ряд кадрових питань та обговорили результати анкетування старост академічних груп 1-2 курсів.
Підсумовуючи, декан Микола Цвіліховський зазначив, що потрібно активно займатися профорієнтаційною роботою, особливо у соціальних мережах. Кожен педагогічний працівник повинен залучити абітурієнта на підготовчі курси. Єдиний шлях не програти – постійно оновлюватися, динамічно працювати, серйозно підсилити практичну підготовку, посилити зв’язки з бізнесом. Ми всі, як один, маємо працювати на благо нашого рідного факультету, університету. Побажав всім міцного здоров’я та успіхів у завершені навчального семестру.


Юрій Жук, Сергій Деркач, Тарас Савчук,
заступники декана факультету
ветеринарної медицини

 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook