«СНІД: світ навиворіт». 1 грудня - Всесвітній день боротьби зі СНІДом

1 грудня 2021 року
Щороку, 1 грудня відзначається Всесвітній день боротьби зі СНІДом. Головною метою якого є привернути увагу суспільства до цієї хвороби.

Близько 40 років тому розпочалася епідемія найстрашнішого захворювання нового покоління – вірус СНІДу. Невиліковність хвороби та її стрімке поширення отримала назву "чума XX століття".

Вважається, що вірус ВІЛ був переданий від мавпи до людини у 1926 році. Останні дослідження показують, що людина придбала цей вірус в Західній Африці. Першу смерть від СНІДу зафіксували у 1959 році в Конго. Ще через 10 років у США були зафіксовані перші випадки хвороби, що протікала з симптомами СНІДу. І лише у 1981 році Центр по контролю і профілактиці захворювань повідомив про виявлення у молодих гомосексуалістів в Лос-Анджелесі і Нью-Йорку нової хвороби, яка отримала назву "Імунодефіцит.

Сьогодні ВІЛ – це не вирок. Якщо протестуватись вчасно, можна оперативно отримати необхідне лікування, а відтак мати якісне та повноцінне життя. Україна повністю забезпечує безкоштовне лікування усіх хворих на ВІЛ.

1 грудня 2021 року провідним бібліотекарем Андрійчук С. В., для здобувачів освіти 11-Д групи (куратор Гуменюк В. Д.), був проведений виховний захід «СНІД: світ навиворіт».

Активну участь у заході прийняли здобувачі освіти Завацька Анастасія та Тивонюк Мар’яна. З  презентації та книжкової виставки  «СНІД: статистика та прогнози», здобувачі освіти дізнались багато цікавої інформації.

 

Світлана Андрійчук, провідний бібліотекар БІЦ

 

Джерела: https://suspilne.media/184902-na-rivnensini-dvoe-ditej-otruilisa-cadnim-gazom-ih-uspitalili/

http://www.antiaids.org/ukr/news/aids_stat/snd-v-ukran-statistika-za-2020-y-rk-11399.html

 

 


Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook