Стався до інших так, як ти хочеш, щоб вони ставилися до тебе: Тренінгове заняття до Дня толерантності

17 листопада 2021 року

   Кожна людина є унікальною та особливою – цю істину знаємо ми всі. Як же правильно налагодити стосунок, щоб не обмежити свою власну свободу й дати можливість уповні розкритися іншому? Відповідь на це запитання гуртом давали учасники тренінгового заняття, присвяченого Дню толерантності.
   Брали участь у занятті аспіранти спеціальності 011 "Освітні, педагогічні науки", студенти першого курсу спеціальності «Психологія» та учні дистанційної школи «Оптіма» міста Києва . Ведуча, доцент кафедри психології Л. Омельченко, привітала учасників і відразу ж запросила до розмови про життєвий вибір, а потім запропонувала взяти участь у грі «Як розпорядитися життям?».


 

   Дівчата дійшли висновку: у житті не можна відмінити наслідків уже ухваленого рішення чи вчинку, часом не можливо передбачати, який вибір нам запропонує ситуація; за кожне ухвалене рішення, ставлення чи дію потрібно сплатити певну ціну – і вона може бути вищою, ніж ми очікуємо. Тому й підсумували: дуже важливою є та система цінностей, що утворює підґрунтя нашого спілкування, адже вона зумовлює наші переконання, ставлення до самих себе, стосунки з оточенням.

   Звернули увагу й на значущість характеру: зауважили, що такі риси як моральність, відповідальність, почуття обов’язку, розсудливість, почуття гумору, сміливість, надійність, повага до оточення, товариськість – сприяють налагодження стосунків. Люди, які є носіями цих рис, легко дотримуються «золотого принципу спілкування»: Стався до інших так, як ти хочеш, щоб вони ставилися до тебе. Саме це правило й визначає гідну поведінку.

   Аспіранти спеціальності 011 "Освітні, педагогічні науки" проемонстрували активність під час заняття, висловлювали свої думки у руслі морально-етичних тем, ділилися спогадами та розвязували кейси у контексті моделювання складних взаємин міжособистісної взаємодії учасників освітнього процесу (обєктивність оцінювання, ставлення НПП до своїх професійних обовязків,конкурентна боротьба між колегами, сестема нагородження і стягнень). Особливо вирізнялися з поміж учасників Смоляк П.О, Будегай В.А., Турицина О.М., Шакун Н.А.

Людмила Омельченко,
доцент кафедри

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook