Поліція Фастівщини нагадує про відповідальність за спалювання сухостою

10 листопада 2021 року
Національна поліція

 Несвідомі вчинки людей мають досить негативний вплив як для навколишнього середовища так і для здоров’я людини. Це, зокрема, винищення тварин, земного покриву, а також непоправна шкода для здоров’я людини.

Поліцейські постійно фіксують адміністративні правопорушення за фактами паління трави, сміття чи інших рослинних решток.

Окрім того, під час паління рослинних решток в особливості на території домоволодінь вогонь може вийти за межі вашої території на сусідню, що в результаті спричинить масштабну пожежу.
У деяких випадках за такі дії передбачена кримінальна відповідальність.

Згідно зі ст. 245 (Знищення або пошкодження об'єктів рослинного світу) Кримінального кодексу України покарання передбачає накладення штрафу від п’яти тисяч чотирьохсот до десяти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеження волі на строк від двох до п’яти років або позбавлення волі на той самий строк.

Поліцейські Фастівщини в період з квітня по жовтень задокументували понад сорок фактів порушення правил благоустрою, передбачених ст. 152 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Так, працівниками Фастівщини складено 47 адміністративних протоколів, з- них безпосередньо працівниками Фастівського районного управління поліції -11, працівнкиами відділення поліції №1 (м.Боярка) - 9, поліцейськими відділення поліції №2 (смт.Чабани) - 13, правоохоронцями сектору поліцейської діяльності (смт.Калинівка)-7.

За порушення вказаної норми передбачено накладення штрафу на громадян у розмірі від двадцяти до вісімдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і на посадових осіб, громадян - суб’єктів підприємницької діяльності - від п’ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Поліція Фастівщини, закликає громадян бути відповідальними, не порушувати законодавство та дотримуватися простих правил пожежної безпеки, аби не завдати шкоди природі та людям.

 

Джерело: Головне управління Національної поліції в Київській області: https://kv.npu.gov.ua/news/Informacziya/policziya-fastivshhini-nagaduje-...

 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook