ТВОРІННЯ СЛАВНЕ – УКРАЇНСЬКЕ СЛОВО

9 листопада 2021 року

 

01Доля народу нерозривно зв'язана з долею мови. В свою чергу, мова народу є тим стержнем, на якому формується культурна самобутність цього народу. Це не просто засіб спілкування, це глибоке джерело художньо-естетичних цінностей, емоційності, лірична перлина кожного народу.

9 листопада - День української писемності та мови. На відзначення свята, що вже стало у нас традиційним, 8 листопада в читальному залі бібліотеки відбулась година рідної мови «Творіння славне – українське слово». Захід підготовлений здобувачами освіти гр. ЕкЕо-11М (куратор Ірина СОКОЛОВСЬКА) та працівниками бібліотеки.

1

Ведучі свята Юля ЖИГА та Саша СТЕЦЬ перегорнули сторінки витоків нашої мови, ознайомили присутніх з історією виникнення писемності на Україні, сторінками життя «творців слов’янського письма» - братів Кирила та Мефодія, зосередили увагу на найважливіших етапах розвитку української мови від часів Нестора Літописця до сьогодення та про місце рідної мови, яке вона займає серед мов світу.

8

Під час заходу присутні познайомилися із сумними сторінками історії української мови, згадали скорботні дати на тернистому шляху її розвитку.

24569

На відвідувачів заходу очікували чарівні поетичні хвилини, які подарували Анжела РОМАНМарічка ГАНЖАОля ПИСКІВ та Ангеліна ШКЛЯР.

77

Завідувачка бібліотеки Ольга МИХАЙЛИШИН наголосила, що українська мова, яка визнана світом за її мелодійність, благозвучність та розмаїття стилістичних барв, сьогодні потребує не тільки захисту на державному рівні, але їй і потрібні наша духовна міць, любов до знань, справедливість, інтелігентність, наша національна самосвідомість.

10

Книжково-ілюстративна виставка «Споконвіку було слово…» вдало підкреслила тематику заходу.

Сценарій заходу був насичений відеоматеріалами про українську мову та пісенними кліпами, що створювало святковий, піднесений настрій, а спільне виконання всіма присутніми у залі пісні «Мова єднання», надало особливого шарму заходу.

3

Такі святкові заходи, безперечно, залишають глибокий слід у серцях і душах студентів, збагачують не тільки духовно, а й формують, виховують молодь як справжніх громадян України, щирих патріотів своєї землі.

Тетяна Малопінська,
бібліотекарка читального залу.
Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook