Підвищення кваліфікації бібліотечних працівників, як запорука успішної роботи книгозбірні

27 жовтня 2021 року
  Щорічно з метою стимулювання інноваційних процесів в книгозбірнях, формування професіоналізму бібліотечних кадрів Національна наукова сільськогосподарська бібліотека НААН України спільно з Інститутом неперервної освіти та туризму НУБіП України проводять курси з підвищення кваліфікації бібліотечних працівників.

    Працівники нашої бібліотеки вже 7-ий рік поспіль приймають активну участь у таких курсах з підвищення кваліфікації не лише як слухачі, а і як доповідачі також. Цього року до участі були залучені 10 працівників нашої книгозбірні як слухачі курсів та 2 працівників книгозбірні були доповідачами.

    Загалом, це унікальна можливість ознайомитись та поділитись досвідом роботи зі своїми колегами з різних куточків України, а також підвищити власну кваліфікацію та отримати після закінчення навчання свідоцтва про підвищення кваліфікації.
    В нинішньому році програмою курсів було передбачено проведення навчання у два етапи: з 11.10 по 15.10.2021 р. – самостійне опрацювання матеріалу та написання випускної роботи за обраною темою, а з 18.10 по 22.10. 2021 р. – онлайн-навчання.
     Під час навчання у дистанційному форматі, доповідачі звертали увагу на найактуальніші питання сьогодення бібліотечної справи, а саме: інформаційно-комунікаційну діяльність наукових бібліотек в умовах адаптації аграрної науки у глобальний інформаційний простір, сучасні тенденції інформаційно-бібліотечного забезпечення провідних країн світу, розвитку Універсальної Десяткової Класифікації (УДК) в Україні.
  Перед бібліотечною аудиторією виступили Вергунов Віктор Анатолійович, д.с.-г.н., д.і.н., академік НААН, директор ННСГБ НААН; Гуцол Галина Олександрівна, заступниця директора з наукової роботи ДНУ Книжкової палати України; Бородай Ірина Сергіївна, д.і.н. професор, заступник директора з наукової роботи ННСГБ НААН та багато інших фахівців бібліотечної справи.

   Приємно зазначити, що від наукової бібліотеки НУБіП України доповідачами були Тетяна Кіщак, к.с-г. н., директорка наукової бібліотеки та Неллі Маркова-Пипко, заступниця директорки наукової бібліотеки з наукової та бібліотечної роботи.
   Тетяна Кіщак розповіла слухачам про вимоги до бібліотеки під час акредитації освітніх програм у закладі освіти, зосередивши особливу увагу на забезпеченості навчальних дисциплін сучасними навчальними виданнями в друкованому та електронному форматі, наявності фахових періодичних видань та доступу до наукометричних баз даних, електронних ресурсах у книгозбірні.

   Неллі Маркова-Пипко поділилась досвідом проведення занять з інформаційної культури у цікавому та креативному форматі, підкресливши важливість першого враження студентів перших курсів про бібліотеку, якість якого є запорукою подальшої успішної співпраці користувачів і книгозбірні.

     Після закінченню курсів усі учасники отримали свідоцтво про підвищення кваліфікації державного зразка.

Лариса Мельничук,
заступниця директорки наукової бібліотеки

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook