
м. Київ, вул. Виставкова 16
(навчальний корпус №12)
НАУМЕНКО Тетяна Вікторівна
Доцент
- Стандартизація, метрологія, сертифікація та управління якістю
- Міжнародна і регіональна стандартизація та сертифікація
- Методи контролю якості продукції
- Управління якістю та безпечність сільськогосподарської і харчової продукції
- Стандартизація та сертифікація сільськогосподарської продукції
- Системний підхід та методи прийняття рішень
2014-2015рр.- Національний університет біоресурсів і природокористування України, факультет харчових технологій та управління якістю продукції АПК, спеціальність «Якість, стандартизація та сертифікація», магістр.
2021р. - Національний університет біоресурсів і природокористування України, доктор філософії
2022-2023рр.- Національний університет біоресурсів і природокористування України, факультет харчових технологій та управління якістю продукції АПК, спеціальність «Харчові технології», магістр.
Дисертаційне дослідження «Розроблення і впровадження інтегрованої системи управління технологічними процесами для забезпечення ресурсозбереження та безпечності молочних продуктів»
Наукова діяльність зосереджена на міждисциплінарних дослідженнях у сфері метрології, стандартизації, сертифікації та управління якістю з практичним застосуванням результатів у промисловості.
Основні напрями досліджень:
- Розробка інноваційних методів метрологічного контролю та вимірювальних технологій
- Гармонізація національних стандартів із міжнародними вимогами ISO, IEC
- Впровадження та оптимізація систем управління якістю ISO 9001
- Удосконалення процедур сертифікації та оцінки відповідності продукції
- Інтеграція цифрових технологій у системи контролю якості
Мета досліджень: підвищення конкурентоспроможності вітчизняної продукції, забезпечення її безпечності та відповідності міжнародним стандартам якості.
2022 - Науково-педагогічне стажування «Інноваційні підходи в освіті і науці» у Латвійському університеті наук про життя та технологій (Латвія) з 05 жовтня по 04 листопада 2022 року
2024 - Нas participated in the Distance learning course «EU Social Policy» (30 hours). Credits earned: 1,0 ECTS credits. Сertificate N 2024ESP-0000194.
2024 - Нas participated in the VI WINTER SCHOOL IN EUROPEAN STUDIES «EU Social and Cohesion Policy: Policy-Making and Implementation» (30 hours). Credits earned: 1,0 ECTS credits. Сertificate N 1QABGU-CE000372.
2024 - CERTIFICATE: Тhe on-line scientific internship «Adaptation and Implementation of Ukraine Regulatory Framework for Quality of Products and Food» (total 6 ECTS), № SI-2024-00016.
Опубліковано понад 137 наукових і навчально-методичних праць в тому числі 99 тез конференцій, 10 статей у фахових виданнях, 14 статей у наукометричних базах даних Scopus і Web of Science, 1 монографія, 1 підручник, 7 навчально-методичних праць, та 5 патентів України.
1) Shanina O., Galyasnyj I., Gavrysh T., Dugina K., Sukhenko Y., Sukhenko V., Miedviedieva N., Mushtruk M., Rozbytska T., Slobodyanyuk N.. Development of gluten-free non-yeasted dough structure as factor of bread quality formation. Potravinarstvo Slovak Journal of Food Sciences. 2019. Vol. 13, No. 1. Р. 971-983.
2) Shanina O., Minchenko S., Gavrysh T., Sukhenko Y., Sukhenko V., Vasyliv V., Miedviedieva N., Mushtruk M., Stechyshyn M., Rozbytska T. Substantiation of basics tages of gluten – frees teamed bread production and its influence on quality of finished product. Potravinarstvo Slovak Journal of Food Sciences. 2020. Vol. 14, No. 1. Р. 189-201.
3) Honchar V., Iakubchak O., Shevchenko L., Midyk S., Korniyenko V., Kondratiuk V., Rozbytska T., Melnik V., Kryzhova Y. The effect of astaxanthin and lycopene on the content of fatty acids in the yolks of chicken eggs under different storage regimes. Potravinarstvo Slovak Journal of Food Sciences. 2022. Vol. 16. Р. 473-489.
4) Ugnivenko A., Nosevych D., Antoniuk T., Chumachenko I., Ivaniuta A., Slobodyanyuk N., Kryzhova Y., Rozbytska T., Gruntovskyi M., Marchyshyna Y. Manifestation of living and post-slaughter traits of productivity in inbred and outbred bull calves of Ukrainian meat cattle breed. Potravinarstvo Slovak Journal of Food Sciences. 2022. Vol. 16. Р. 356-366.
5) Ivanova I., Serdyuk M., Malkina V., Tonkha O., Tsyz O., Shkinder-Barmina A., Verkholantseva V., Palianychka N., Mushtruk M., Rozbytska T. Factorial analysis of taste qualityand technological properties of cherry fruits depending on weather factors. Potravinarstvo Slovak Journal of Food Sciences. 2022. Vol. 16. Р. 341-355.
6) Olha Samoilichenko, Olga Priadko, Valentyn Mokiichuk, Nataliia Pashchenko, Larysa Bal-Prylypko, Yuliia Slyva, Valentyna Tkachuk, Nataliya Silonova, Mykola Nikolaienko, Tatyana Rozbytska. The impartiality of conformity assessment bodies is an integral component of the food safety management system. Potravinarstvo Slovak Journal of Food Sciencesvol. 16, 2022, p. 765-776.
7) Olha Iakubchak, Lida Adamenko, Tetiana Taran, Olena Sydorenko, Tatyana Rozbytska, Nina Tverezovska, Valentyna Israelian, Nataliia Holembovska, Alina Menchynska, Anastasiia Ivaniuta. Тhe study of the cytotoxic effect of disinfectants. Potravinarstvo Slovak Journal of Food Sciencesvol. 17, 2023, p. 82-95.
8) Ihor Ustymenko, Larysa Bal-Prylypko, Mykola Nikolaenko, Anastasiia Ivaniuta, Nina Tverezovska, Ivan Chumachenko, Oksana Pylypchuk, Tatyana Rozbytska, Mykola Gruntovskyi, Viktoriia Melnik. Development of sour cream with vegetable oils using a food emulsion stabilised by an emulsifying complex. Potravinarstvo Slovak Journal of Food Sciencesvol. 13, 2023, p. 159-169.
9) Volodymyr Vovkotrub, Olga Iakubchak, Leonid Horalskyi, Nataliia Vovkotrub, Larysa Shevchenko, Nataliia Shynkaruk, Tatyana Rozbytska, Yuliia Slyva, Olga Tupitska, Oksana Shtonda. The microscopic structure of pork neck after cooling with showering stiving and processing by culture Lactobacillus sakeі. Potravinarstvo Slovak Journal of Food Sciencesvol. 17, 2023, p. 759-776.
10) Volodymyr Piddubnyi, Igor Stadnyk, Oleh Kravets,Andrii Chahaida,Tetiana Hushtan,Lesia Kahanets-Havrylko, Inna Karpovych,Olga Tupitska,Tatiana Kostiuk, Tatyana Rozbytska. Characteristics of mucous-forming polysaccharides extracted from flax seeds. Potravinarstvo Slovak Journal of Food Sciencesvol. 17, 2023, p. 677-693.
11) Iryna DERKACH, Serhii DERKACH, Volodymyr DUKHNYTSKYI, Оleksandr VALCHUK, Yurii ZHUK, Nataliia SLOBODYANYUK, Vadym KONDRATIUK, Sergii GRYSHCHENKO, Maxim GUDZENKO, Tatyana ROZBYTSKA, Mykola GRUNTOVSKYI. AN INVESTIGATION ON AVAILABILITY AND EFFICACY OF ANTIANEMIC DRUGS FOR PIGS IN THE UKRAINIAN PHARMACEUTICALS. Online Journal of Animal and Feed Research. 2023, Vol: 13, No: 5, p. 269-273.
12) Olha Iakubchak; Olha Martynenko; Tetiana Taran; Oksana Pylypchuk; Tatyana Naumenko; Nina Tverezovska; Alina Menchynska; Inna Stetsyuk. Analysis of the hard rennet cheese microbiota at different stages of the technological process. Potravinarstvo Slovak Journal of Food Sciencesvol. 18,2024, p.899-918.
13) Olha Kruk; Anatolii Ugnivenko; Tetiana Antoniuk; Oleksandr Kolisnyk; Nataliia Slobodyanyuk; Dmytro Nosevych; Tatyana Naumenko; Mykola Gruntkovskyi. Evaluation of beef carcass quality using the muscle eye area M. longissimus dorsi. Potravinarstvo Slovak Journal of Food Sciencesvol. 18, 2024, p. 619-632.