03041, м. Київ, вул. Виставкова, 16, навчальний корпус № 12 НУБіП України, каб 314 д

ІВАНЮТА Анастасія Олександрівна

Доцент

Доцент , Кандидат технічних наук
Дисципліни викладання
  • Технологія продукції ресторанного господарства

  • Контроль якості і безпеки продукції м'ясопереробної галузі

  • Технологія полісахаридів та їх застосування в харчовій промисловості

  • Кухні народів світу

Освіта

В 2010 році закінчила Київський національний торговельно-економічний університет, спеціальність «Товарознавство та комерційна діяльність».

Дисертаційне дослідження

Кандидатську дисертацію захистила «21» червня 2014 року у спеціалізованій вченій раді Д 26.055.02 Київського національного торговельно-економічного університету, м. Київ. Оримала диплом ДК № 023899, рішення Атестаційної колегії МОН України від 23.09.2014 р.

Споживні властивості структуроутворювачів на основі вторинної рибної сировини з товстолобика. Спеціальність 05.18.15 – товарознавство харчових продуктів.

Наукові інтереси

Наукові інтереси зосереджені на комплексному дослідженні рибної та м’ясної сировини, як перспективних джерел харчових інгредієнтів, розробленні сучасних методів їх переробки та збереженні споживних властивостей. Значна увага приділяється оцінці якості й безпечності харчових продуктів, удосконаленню існуючих та впровадженню інноваційних технологій виробництва.

Стажування

Міжнародне стажування «Theory and practice of scientific and pedagogical approaches education», (ISMA), (Riga, Latvia) with the support of International Science Group, april-may 2021.

Експертна, проектна та громадська діяльність

Експертна діяльність пов’язана з оцінкою якості, безпечності та інноваційності харчових продуктів, а також рецензуванням наукових публікацій і навчальних програм. У межах проєктної роботи бере участь у виконанні науково-дослідних тем факультету, спрямованих на удосконалення технологій харчових продуктів і впровадження сучасних методів контролю якості. Активно залучається до громадської діяльності: організовує науково-практичні заходи, співпрацює з підприємствами харчової галузі, сприяє розвитку студентських ініціатив та формуванню фахових компетентностей майбутніх спеціалістів.

Вибрані публікації
  1. Davydovych, V., Shevchenko, L., Shulyak, S., Slobodyanyuk, N., Nedashkivskyi, V., Tomchuk, V., Slyva, Y., Nesterenko, N., Sydorenko, O., & Ivaniuta, A. (2025). The influence of ripening time on the physicochemical characteristics of craft hard goat cheeses. Online Journal of Animal and Feed Research, 15(5), 264–273. https://doi.org/10.51227/ojafr.2025.30

  2. Artem Vivych, Olga Iakubchak , Leonid Horalskyi, Tetiana Lebedenko, Dmytro Umanets, Anastasiia Ivaniuta, Iryna Kharsika, Oksana Pylypchuk. Effects of a probiotic complex on liver morphology in broiler chickens. (2025). Scifood, 19(1), 309-326. https://doi.org/10.5219/scifood.36

  3. Danylenko, S., Nedorizanyuk, L., Potemska, O., Korol Т., Ivaniuta, A., Kryzhova, Y., Israelian, V., & Kovalenko, N. (2024). Improvement of the quality of pork meat during salting due to the use of starter bacterial cultures. Potravinarstvo Slovak Journal of Food Sciences, 18, 239–250. https://doi.org/10.5219/1953

  4. Bal-Prylypko, L., Danylenko, S., Mykhailova, O., Nedorizanyuk, L., Bovkun, A., Slobodyanyuk, N., Omelian, A., & Ivaniuta, A. (2024). Influence of starter cultures on microbiological and physical-chemical parameters of dry-cured products. Potravinarstvo Slovak Journal of Food Sciences, 18, 313–330. https://doi.org/10.5219/1960

  5. Ustymenko, I., Bal-Prylypko, L., Nikolaenko, M., Ivaniuta, A., Tverezovska, N., Chumachenko, I., Pylypchuk, O., Rozbytska, T., Gruntovskyi, M., & Melnik, V. (2023). Development of sour cream with vegetable oils using a food emulsion stabilised by an emulsifying complex. Potravinarstvo Slovak Journal of Food Sciences, 17, 159–169. https://doi.org/10.5219/1849

  6. Bal-Prylypko, L., Nikolaenko, M., Volkhova, T., Holembovska, N., Tyshchenko, L., Ivaniuta, A., Israelian, V., Menchynska, A., Shynkaruk, O., & Melnik, V. (2023). The study of functional and technological properties of vegetarian ice cream. Potravinarstvo Slovak Journal of Food Sciences, 17, 110–121. https://doi.org/10.5219/1798

  7. Zhao, X., Zhang, Z., Cui, Z., Manoli, T., Yan, H. ., Zhang, H., Shlapak, G., Menchynska, A., Ivaniuta, A., & Holembovska, N. (2022). Quality changes of sous-vide cooked and blue light sterilized Argentine squid (Illex argentinus). Potravinarstvo Slovak Journal of Food Sciences, 16, 175–186.иhttps://doi.org/10.5219/1731

  8. Ivaniuta, A., Menchynska, A., Nesterenko, N., Holembovska, N., Yemtcev, V.,Marchyshyna, Y., Kryzhova, Y. ., Ochkolyas, E., Pylypchuk О., & Israelian, V. (2021). The use of secondary fish raw materials from silver carp in the technology of structuring agents. Potravinarstvo Slovak Journal of Food Sciences, 15, 546–554. https://doi.org/10.5219/1626