Відкрита лекція з дисципліни «Технологія виробництва органічної продукції тваринництва»

Відповідно до затвердженого графіку проведення відкритих лекцій на факультеті тваринництва та водних біоресурсів, 24 квітня 2023 року відбулася відкрита лекція кандидата сільськогосподарських наук, доцента кафедри технологій у птахівництві, свинарстві та вівчарстві Світлани Базиволяк з дисципліни «Технологія виробництва органічної продукції тваринництва». Лекція була прочитана для студентів ОС «Магістр» першого року навчання, які з дисциплін за вибором студента віддали перевагу дисципліні «Технологія виробництва органічної продукції тваринництва». Відповідно до навчального плану тема лекції – «Органічне птахівництво». Лекція проходила в online режимі.  На лекції були присутні: заступник декана факультету к.с-г.н., доцент  Сергій Грищенко, д. с.-г. н., професор кафедри технологій у птахівництві, свинарстві та вівчарстві Наталя Прокопенко, к. с.-г. н., доцент кафедри технологій виробництва молока та м’яса Тетяна Антонюк, к. с.-г. н., доцент кафедри генетики, розведення та біотехнології тварин Микола Себа  На лекції були висвітлені питання щодо походження, розмноження та відтворення різних видів сільськогосподарської птиці за органічного виробництва; особливості щодо умов вирощування та утримання різних статево-вікових груп органічної птиці. Значну увагу лектор приділила вибору складових для розробки комбікормів за органічного виробництва. Також лектор звернула увагу на вимоги щодо виробництва органічної продукції птахівництва у різних країнах Європи та відповідно до європейського регламенту.    Бажання студентів обговорити ряд питань з лектором та жвавий обмін думками, висловлювання своїх суджень з приводу почутого, свідчать про високу цікавість студентів до дисципліни, а також глибоке розуміння ними значення важливості органічного виробництва, розвитку органічного виробництва та ринку органічної продукції для задоволення власних потреб з урахуванням інтересів майбутніх поколінь та покращення екологічного стану планети. Вважаю, що студенти свідомо зробили вибір дисципліни «Технологія виробництва органічної продукції тваринництва» з запропонованого їм переліку дисциплін.      Лектор професійно володіла увагою аудиторії, акцентуючи на найбільш суттєвих моментах та поняттях, порядок викладення матеріалу був логічним, а темп викладення сприяв розумінню та засвоєнню матеріалу. Матеріал лекції супроводжувався прикладами з виробництва та діалогом зі студентами.     Лекція проведена на високому науковому і навчально-методичному рівні та одержала схвальні відгуки колег і студентів. Присутні відмітили високий професійний рівень лектора, жваву і цікаву подачу змісту лекції, уміле володіння матеріалом, стилістично правильне мовлення лектора, здатність зацікавити та активізувати роботу студентів.   Професор кафедри технологій у

птахівництві, свинарстві та вівчарстві 

  Н. Прокопенко 

28 квітня 2023 року