Публікаційна активність вчених та розвиток наукових видань університету є важливими складовими формування міжнародних і національних академічних рейтингів

October 19, 2021
     На виконання доручення ректора університету Станіслава Ніколаєнка за результатами наради з головними редакторами наукових видань, що відбулася 5 жовтня 2021 року, підготовлено відповідний наказ № 1086 від 18.10.2021 р.

 

     Основною спрямованістю цього розпорядчого документу є вирішення гострих проблем розвитку університетських видань, які стримують включення їх до визнаних наукометричних баз Scopus та Web of Science. Так, серед 20 видань, у яких НУБіП України є засновником або співзасновником, лише один «Мікробіологічний журнал» відноситься до категорії А (включений до Scopus), 14 – до категорії Б (фахові видання), 5 – категорії В (нефахові).
     Найактуальнішими завданнями розвитку журналів є забезпечення чіткого дотримання графіку видань, подвійного сліпого рецензування статей, пріоритетне використання англійської мови, інтернаціональний авторський і редакторський склад журналів, цитованість статей університетських журналів у виданнях, що вже включені до Scopus та Web of Science.
     Зважаючи на таке широке коло завдань та живе обговорення з редакторами журналів, що охоплюють питання:
  • мотивації та стимуляції роботи вчених;
  • введення нових нормативних показників у положення про планування та облік роботи НПП;
  • залучення іноземних вчених до подання публікацій та редакційного менеджменту;
  • механізмів відшкодування витрат на публікації аспірантів;
  • інформаційно-технічну підтримку ведення порталу наукових видань.
 

Наказ

 
Володимир Отченашко,
начальник науково-дослідної частини 

    

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook