Практичне заняття із дисципліни «Урбоекологія» в музеї води

October 13, 2021

 

      7 жовтня 2021 року студенти спеціальності «Екологія» 4 курсу англомовної групи та 2 курсу скороченого терміну разом з доцентом Рубежняк Іриною Георгіївною провели практичне заняття з дисципліни «Урбоекологія» в  музеї води (водно-інформаційному центрі) міста Києва.

Музей розташований у відновленій вежі київського водогону та підземному резервуарі, який раніше забезпечував питною водою жителів міста. Музей створено 2003 року з метою ознайомлення людей з роботою систем водопроводу та каналізації,  підвищення обізнаності щодо проблем водних ресурсів, залучення громадськості до екологічних проблем водних об’єктів міста.

Студенти, як майбутні екологи, були ознайомлені з проблемами нераціонального використання та забруднення водних ресурсів, побачили, як працює каналізаційна система та  відбувається процес очищення води на Бортницькій станції аерації, побачили багато інтерактивних експозицій, завдяки яким можна в цікавій формі дізнатись про те, як можна економити воду вдома і знизити рівень забруднення каналізаційних стоків.  Після відвідування водно-інформаційного центру можна зробити основний висновок, що музей води варто відвідати кожному, як дорослому так і дитині, щоби зрозуміти,  що потрібно берегти все, що дає нам природа, особливо воду. Без води людина не може жити, а головне, без чистої води.

 «Вода, в тебе немає ні смаку, ні кольору, ні запаху, тебе неможливо описати, тобою насолоджуються, не відаючи, що ти таке. Ти не просто необхідна для життя, ти і є життя. З тобою в усьому істоту розливається блаженство, яке не пояснити тільки нашими п’ятьма почуттями. Ти повертаєш нам сили і властивості, на яких ми вже поставили хрест було. Твоїм милосердям знову відчиняються висохлі джерела серця». (Антуан де Сент-Екзюпері)

 

Олена Близнюк, студентка 4 курсу

Рубежняк І. Г., доцент кафедри екології агросфери

 та екологічного контролю

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook