Кафедра екобіотехнології та біорізноманіття підтримала проєкт Президента України «Зелена країна»!

October 8, 2021

Влітку стартував проєкт Президента України «Зелена країна», у межах якого за 10 років площі лісів мають збільшитися на 1 мільйон гектарів. Для реалізації цієї мети у найближчі 3 роки в Україні планується висадити 1 мільярд дерев.

8 жовтня підтримуючу дану ініціативу співробітники і студенти факультету захисту рослин, біотехнологій та екології приєдналися та висадили навпроти 4-го навчального корпусу церцис канадський і пухироплідник «Діабло». Церцис канадський – це дерево неймовірної краси з яскравим, рясним цвітінням, а пухироплідник «Діабло» – популярний листопадний кущ, який має заворожуюче листя темно багряного кольору. Можемо тільки уявити, як через декілька років стане гарно та затишно біля 4-го корпусу, завдяки ініціативі та зусиллям факультету!

Ні для кого не секрет, що з кожним роком швидкі темпи урбанізації міських територій призводять до погіршення екологічної ситуації у місті. Забруднення атмосфери, грунтів та водойм часто сягає критичного рівня. Одним із варіантів покращення ситуації є озеленення територій та збільшення кількості зелених зон. Зелені насадження є природними фільтрами забруднень, вони оптимізують природне середовище міста, відтворюючи в ньому необхідні для життєдіяльності суспільства умови.

Тож, закликаємо всіх небайдужих долучитися до ініціативи та почати озеленювати країну разом! 

 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook