Можливості використання студентського квитка

September 17, 2021
 
 
     Вступивши до університету, кожен студент має отримати так зване «посвідчення» – студентський квиток, який надає безліч можливостей. Студентський квиток видається на весь період навчання особам, що навчаються на денній формі.
 
Активація студентського квитка
 
     Важливо, щоб ваш студентський квиток було активовано в Єдиній державній електронній базі з питань освіти (ЄДЕБО), інакше забудьте про пільги, наприклад, при купівлі квитків на потяги.
 
Як перевірити?
     Заходимо на сайт mon.gov.ua/ua/news і натискаємо розділ “Міністерство” “Реєстри та сервіси ЄДЕБО” "Реєстр студентських (учнівських) квитків", або за посиланням https://info.edbo.gov.ua/student-tickets/ вводимо дані зі студентського квитка; якщо все добре, то можете спокійно користуватися студентськими знижками.
 
Якщо ж вашого студентського квитка в базі нема, то потрібно терміново звернутися в деканат!
 
     Функції
  1. Засіб ідентифікації.
  2. Гарантія певних пільг.
Знижки та пільги
  1. Надання пільгового проїзду студентам у міському й приміському пасажирському транспорті та міжміському автомобільному і залізничному транспорті територією України.
  2. Знижки зі студентським квитком доступні для студентів і в музеях та інших державних установах у сфері культури: це навіть можуть бути кінотеатри, розважальні центри та торговельні компанії.

     Тепер можна не турбуватися про те, що залишили студентський вдома, адже електронна версія має таку саму юридичну силу, що й пластикова.
     Електронний студентський – це повноцінний аналог звичайного студентського квитка державного зразка. Він підтверджує статус студента та дає право на пільги.

     Зараз студенти вже можуть завантажити застосунок «Дія» або просто оновити, якщо він вже є, та перевірити чи відображається електронний студентський квиток.

     Оцифрування квитка відбувається за згоди особи на використання даних, зокрема персональних, що містяться в Реєстрі студентських (учнівських) квитків Єдиної державної електронної бази з питань освіти. Щоб дістати доступ до електронного студентського, необхідно завантажити мобільний застосунок «Дія» або оновити її до останньої версії.

     Електронний документ у «Дії» формується автоматично за умови наявності всіх необхідних відомостей про студентський квиток державного зразка в Реєстрі ЄДЕБО та містить унікальний електронний ідентифікатор – QR-код. Перевірятимуть достовірність електронного студентського за допомогою технічних засобів без необхідності додаткового пред’явлення документа, що посвідчує особу.
     Завантажити безкоштовний мобільний застосунок Дія та отримати цифровий студентський квиток можна в App Store чи Google Play.

     Тепер ви знаєте, як можна використовувати студентський за призначенням. Використовуйте свої студентські можливості сповна!

Оксана Бобер,
начальник відділу з працевлаштування
випускників та видачі документів про вищу освіту

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook