Про 30 років з Дня відновлення незалежності України у цифрах – тема зустрічей кафедри ТІДП зі студентами юридичного факультету

September 3, 2021

 

Нещодавно Україна, а разом з нею і весь український народ відсвяткували тридцятиріччя незалежності України. 24 серпня 1991 р. було проголошено незалежність української держави. Відтоді минуло 30 років. Якими для нашої батьківщини були ці роки? Які злети і падіння відбулися за цей час? Чого було досягнуто, а що назавжди втрачено?

 

На юридичному факультеті 01 вересня 2021 р. пройшли тематичні зустрічі викладачки кафедри теорії та історії держави і права Людмили Протосавіцької зі студентами 1 і 2 курсів, в рамках яких говорили про 30 ключових цифр 30-ти років з Дня відновлення незалежності України. Також до зустрічей долучилися заступниця декана юридичного факультету Олена Улютіна та завідувачка кафедри Віра Качур.

 

 

Головний акцент Людмила Протосавіцька зробила саме на успіхах, яких Україна та весь український народ досягли за ці 30 років. А пишатися дійсно є чим. Так, за ці 30 років в Україні було прийнято Основний закон України - Конституцію України (28 червня 1996 р.), було проведено грошову реформу і введено в обіг національну валюту - гривну (1996 р); відбулася реорганізація правоохоронних органів - на зміну міліції прийшла поліція (2015 р.) та проведені реформа судових органів (2016 р.); пенсійна реформа (2018 р.); реформа органів місцевого самоврядування (2020 р.). Влітку 2021 р. знято мораторій на продаж відчуження земель сільськогосподарського призначення, що запустило ринок землі в Україні.

   

 

 

        За роки незалежності в Україні відбулося дві революції: Помаранчева революція (2004-2005 рр.) та Революція Гідності (2013-2014 рр.). І хоча під час останньої революції Україна втратила першу сотню борців за гідне життя, але вона засвідчила намір українців йти проєвропейським курсом та сповідувати демократичні цінності.

Не можемо не згадати і про трагічні події, що розгорталися після завершення революції: анексія Криму та військові дії в Луганській та Донецькій областях. За сім років війни Україна втратила понад 13 тисяч своїх синів і дочок, понад 33,5 тисячі  осіб було поранено. Майже півтора мільйона українців були змушені полишити власні домівки і переселитися до мирних регіонів України.

Але спільне горе і трагедія згуртували український народ як ніколи. Патріотичний дух українців виявився незламним і непереможним. Ми пишаємося Тобою, Україно! Ми горді тим, що Ми - Українці! Ми готові бути Твоїми гідними синами і дочками!

 

 

Людмила Протосавіцька,

доцентка кафедри теорії та історії держави і права

 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook