ДЕНЬ ПОЛЯ НУБІП - 2021

July 2, 2021

Традиційний День поля знову зібрав у Агрономічній дослідній станції науковців, де завідувач кафедри ентомології Ярослав Лікар розповів про моніторинг шкідників сільськогосподарських культур (за результатами цих обстежень складається система захисту від них)

https://nubip.edu.ua/sites/default/files/u331/l_p03386.jpg

та зазначив: все більшого значення в сівозміні набувають енергетичні культури, які мають спеціалізованих шкідників. А це потребує вивчення їх біологічних особливостей та регулювання чисельності, враховуючи екологічний стан посівів інших культур.

https://nubip.edu.ua/sites/default/files/u267/likar_1.jpg

Він розповів про захист полів сільськогосподарських культур, зокрема кукурудзи, пшениці та інших біологічним методом, із використанням ентомофагів, а також про те, що внесення (випуск) трихограми планується проводити за допомогою безпілотного літального комплексу для внесення засобів захисту рослин ультрамалооб’ємним методом.

До речі, цей комплекс представив випускник нашого університету – успішний бізнесмен Дмитро Грогуленко. Він, співпрацюючи з кафедрою, надає їй і спонсорську допомогу, зокрема в облаштуванні лабораторії.

 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook