Агрохімічна навчальна практика для майбутніх агрономів

August 17, 2021

 Підготовка агрономів потребує значних теоретичних знань і вміння їх практичного застосування. Для формування таких навиків з агрохімічних досліджень для студентів 2 СТ і 3 курсів агробіологічного факультету проведена навчальна практика. 

     З програмою практики студенти мали змогу наперед ознайомитися з електронної сторінки кафедри агрохімії та якості продукції рослинництва
     Студентам було цікаво спробувати застосувати набуті знання з поживного режиму ґрунту. Ми багато уваги приділили правилам проведення ґрунтової діагностики, обстеження ґрунтового покриву.

 

 

     Крім занять у полях, проведені теоретичні заняття, на яких розбирали від основ до тонкощів агрохімічного обстеження ґрунтів.

      Результати обстеження наносили на картографічні зображення полів - так стрювали власні агрохімічні картограми.

     Так як практика проходила на базі ВП НУБіП України «НДГ Великоснітинське», ми знайомилися з виробничими елементами, насамперед технічним парком.

     Працюючи в полях, паралельно знайомилися з технологічними процесами. У перший же день стали свідками збирання люцерни на сіно. Працівники люб’язно показали агрегат для тюкування сіна, розповіли про його роботу.

     Цікавими стали заняття з рослинної діагностики.

     

    Студенти завжди залишаються студентами… І в цьому їхня неповторність. Коли вміння знайти розваги в площині добра, це чудово.

1 група 2 курсу СК. Добродушні, розумні, веселі, допитливі, дружні. Одна міцна сім'я

    Вечори також були зайняті. Спортивні ігри, маленькі концертні самодіяльні програми й інтелектуальні ігри. Відома гра «крокодил» із загальних слів швидко перейшла на професійні терміни й стала надзвичайно цікавою.

як показати слово "перездача"


а "живлення"?


першокусники з керівником Оленою Літвіновою вибирають своє завдання

  
   що б таке загадати показати?... може, мітохондрію? 

    Зі свого боку, хочемо висловити вдячність студентам за їхню живу доброту, зацікавленість, щирість. Вдячність працівникам господарства і гуртожитку за чудове ставлення до нас.

 


Наталія Пасічник, Лариса Семенко

Керівники практики, доценти

 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook