ПРОФОРІЄНТАЦІЯ КАФЕДРИ ОРГАНІЗАЦІЇ ПІДПРИЄМНИЦТВА ТА БІРЖОВОЇ ДІЯЛЬНОСТІ

20 May 2020, 11:36
19 травня 2020 р. кафедрою організації підприємництва та біржової діяльності була проведена онлайн конференція по профорієнтаційній роботі з випускниками Ірпінського економічного коледжу, Боярського коледжу екології та природних ресурсів та Немішаївського агротехнічного коледжу. Учасниками конференції були викладачі кафедри та 24 випускники коледжів.
Конференцію відкрив к.е.н., професор кафедри організації підприємництва та біржової діяльності Микола Солодкий, який звернувся з вітальним словом до учасників конференції. У своєму виступі він акцентував увагу на тому, що в сучасних умовах отримання якісної освіти є надзвичайно важливим елементом в житті кожної людини, а навчання саме на економічному факультеті НУБіП України, а зокрема на спеціальності «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність», відкриє для випускників коледжів багато перспектив та можливостей у реалізації своїх бізнес-проектів. Професор М. Солодкий відзначив, що сьогодення диктує нам нові правила та вимоги на ринку праці. Сучасними та конкурентними будуть саме такі спеціальності, які пов’язані з організацією власної справи, електронною комерцією, інтернет-трейдингом. Крім того він відмітив, що спеціальність «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність» включає в себе три потужні блоки, де можна беззаперечно себе реалізувати в майбутньому.
 
Про переваги навчання та особливості життя студентів НУБіП України більш детально розповів к.е.н. доцент кафедри організації підприємництва та біржової діяльності Сергій Нікітченко. В своєму виступі він зупинився на особливостях організації та функціонування підприємництва, його ролі в розвитку країни. Інтерес в учасників конференції викликала інформація про організацію зі студентами різних культурних, спортивних та освітніх заходів. Зокрема, відвідування студентами майстер-класів, проведення виїзних практичних занять на високотехнологічних підприємствах та біржах України, проведення спортивних змагань серед студентів економічного факультету та спеціальності «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність».
Доцент кафедри Валентина Яворська більш детально зупинилася на дуальному характеру проведення занять, яким сприяють наявність на кафедрі двох Навчально-науково-виробничих лабораторій з біржової діяльності і торгівлі та з бізнес-планування підприємницької діяльності.Вона відмітила, що більшість викладачів кафедри є практиками та пройшли стажування у провідних компаніях та на міжнародних і вітчизняних біржах. Сьогодні наші студенти мають змогу опанувати біржовий трейдинг і навчитись формувати хеджові та спекулятивні стратегії, користуючись інструментами таких бірж, як CME Group, Nyse, Euronext. Валентина Яворська відмітила великий потенціал випускників спеціальності «Підприєнництво, торгівля та біржова діяльність» на ринку праці. Сьогодні наші студенти проходять виробничу практику у великих аграрних компаніях, фінансових та аналітичних групах, на біржах та у брокерських конторах. Провідні фахівці та практики постійно залучаються до проведення практичних занять та вебінарів. Всі студенти отримують практичні навики з біржового трейдингу на міжнародних товарних та фінансових ринках. Такий досвід надає можливість вже під час навчання проявити себе конкурентно на ринку праці як в Україні, так і за її межами.
 
На завершення, к.е.н. доцент кафедри Руслан Любар ознайомив випускників з умовами та особливостями вступу на спеціальність 076 «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність». Після виступів членів кафедри, випускникам були надані відповіді на питання які їх цікавили.
Колектив кафедри організації підприємництва та біржової діяльності висловлює щиру вдячність організаторам коледжів за проведення заходу. Особливу подяку висловити директору Ірпінського економічного коледжу Ільченко Наталії Володимирівні.
 
доцент кафедри організації підприємництва

та біржової діяльності Руслан Любар

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook