Близько 700 лісових пожеж сталося в Білорусі з початку року

May 14, 2020
Білорусь

Близько 700 лісових пожеж сталося в Білорусі з початку року, повідомили кореспонденту БЕЛТА в прес-службі Міністерства лісового господарства.

"На більшій частині території країни за останній час пройшли дощі. Але в тих районах, де опадів не було, зберігається пожежонебезпечна обстановка. Тільки за останню добу сталося 18 займань в лісовому фонді загальною площею 23,8 га. Всього з початку року зафіксовано вже близько 700 пожеж на площі понад 6 тис. га ", - сказали в прес-службі.

Заборони на відвідування лісів на даний момент діють в чотирьох районах Білорусі: Пуховічського Мінської області і трьох районах Гомельської (Житковичский, Лельчицького і Мозирському). Обмеження вже зняли на всій території Гродненської, Могильовської, Брестської і Вітебської областей. Заборони будуть зняті і в решти районах, коли обстановка стабілізується.

Рішення щодо введення і зняття заборони на відвідування лісів приймають місцеві органи влади за клопотанням лісогосподарських установ або районних відділів з питань надзвичайних ситуацій. Обмежувальні заходи вводяться в разі встановлення високого класу пожежної небезпеки. Головна мета заборон на відвідування лісів - забезпечення безпеки громадян, збереження їх майна, а також лісового фонду.

Порушення вимог пожежної безпеки в лісах і на торфовищах або заборони на їх відвідування, що не призвело до заподіяння шкоди, тягне, згідно ст.15.29 КоАП, попередження або накладення штрафу до 25 базових величин (1 БВ - Br27).

На сайті Міністерства лісового господарства розміщена інтерактивна карта заборон і обмежень на відвідування лісів. З її допомогою можна оперативно відстежити, в яких регіонах тимчасово заборонено відвідувати ліси.

Джерело: http://www.mlh.by

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook