Дистанційне навчання – виклик для студентів! – розповіла студентка спеціальності «Біотехнології та біоінженерія» Леся Хархан

3 May 2020, 17:05

   Карантин вніс свої корективи у моє безтурботне студентське життя. Дистанційне навчання стало певним викликом для нас, студентів та викладачів. Цей досвід є надзвичайно важливим для нас усіх.

  Університет одразу ж організував дистанційне навчання, адже має навчальну платформу – elearn, там є опорні конспекти, презентації, лекції за нашою спеціальністю та завдання, які ми виконуємо. Викладачі постійно перебувають на зв’язку нами, використовуючи різні можливі месенджери та соцмережі (вайбер, телеграм, фейсбук), користуюся і традиційними засобами зв’язку – електронна пошта, телефон та безпосередньо сайт навчального закладу, сумлінно готуються до лекцій на онлайн-платформах, не обмежуються «начиткою», а пропонують цікаво вибудувані завдання адекватного обсягу, перевіряють їх виконання, ведуть облік оцінок за період карантину.

  Але, незалежно від місця нашого перебування, ми можемо повноцінно здобувати освіту завдяки злагодженій роботі викладацького складу кафедри екобіотехнології та біорізноманіття, які систематично надсилають лекції, цікаві практичні завдання та консультують щодо виконання курсового проекту з дисципліни «Промислова біотехнологія», за що ми їм дуже вдячні. Шкода, що не має змоги опрацювати лабораторні роботи наживо, адже не передати це відчуття, коли сідаєш за ламінарний бокс, запалюєш спиртівку і з цікавістю слухаєш, що ж робитимеш цього разу.

   Я як староста групи я мушу постійно бути на зв'язку з викладачами. Особливо дратує, коли деякі студенти з якихось причин не можуть виконувати завдання: немає інтернету, світла, бажання і складається враження, що в усіх викладачів – на швидкому наборі мій номер телефону.

   Одне що радує на карантині – це те, що можна виконувати завдання сидячи в домашньому халаті, без зайвої метушні і поряд з тобою є котик-муркотик та підтримка близьких людей.  Страшенно не вистачає живого спілкування з одногрупниками та викладачами, задумуючись - починаєш цінувати моменти, які були до карантину, в університеті.

Леся Хархан

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook