Київська область: за добу рятувальники загасили 92 випадки загорання сухої рослинності (ВІДЕО)

March 19, 2020
Київська обл.

У зв'язку з тим, що громадяни активно почали наводити лад на прибудинкових територіях почастішали випадки пожеж через розведення багать, спалювання сміття та сухої трави.

 

Навесні торішня трава швидко висихає на сонці і легко спалахує від будь-якої іскри. Трав`яні пали швидко поширюються, особливо у вітряні дні, а горіння трави, і сухостою - процес неконтрольований. Зупинити пожежу, яка розгорілася буває дуже непросто. Нерідко від трав'яних пожеж згорають будинки або навіть цілі дачні товариства і села. Звичне багатьом спалювання трави обертається тим, що родючий шар грунту буде відновлюватися після такого впала мінімум сім років. Також травяні пали в багатьох випадках стають причиною лісових пожеж.

 

Отже, за останню добу рятувальники Київщини 92 рази (!) залучались до гасіння сухостою на загальній площі 145,314 га у Володарському, Кагарлицькому, Білоцерківському, Баришівському, Богуславському, Бородянському, Сквирському, Яготинському та Києво-Святошинському районах.

 

Шановні жителі Київської області, дотримуйтесь елементарних правил пожежної безпеки у весняно-літній пожежонебезпечний період:

 

Не залишайте в місцях відпочинку Недопалок багаття, сірники, недопалки; Не паліть траву, не залишайте палаючий вогонь без нагляду;

 

Очистіть від сухої трави та сміття присадибні та дачні ділянки, не кидайте суху траву, листя та сміття, зібравши його, упакуйте в мішки і складіть їх в спеціально відведених місцях для подальшої утилізації;

Не дозволяйте дітям бавитися з сірниками, не дозволяйте їм спалювати траву. Якщо ви виявили пожежу, що починається, постарайтеся загасити його самостійно. Іноді досить просто затоптати полум'я (правда, треба почекати і переконатися, що трава справді не тліє, інакше вогонь може з'явитися знову). Якщо пожежа досить сильна, і ви не можете загасити її самотужки, постарайтеся якомога швидше повідомити про це за телефоном служби порятунку «101».

 

 

 


Джерело: https://kv.dsns.gov.ua

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook