Вчителі біології міста Києва і Київської області пройшли семінар-практикум в НУБіП України

November 23, 2019

     У рамках співпраці з Інститутом післядипломної педагогічної освіти Київського університету імені Бориса Грінченка та відповідно до наказу ректора № 1181 від 20 листопада 2019 року в університеті, на базі факультетів захисту рослин, біотехнології та екології, агробіологічного, тваринництва та водних біоресурсів і ННІ лісового і садово-паркового господарства, було прийнято слухачів курсів підвищення кваліфікації вчителів біології міста Києва та Київської області.

     32 вчителів біології радо зустріли представники факультетів в навчальному корпусі №4, де і пройшла офіційна зустріч, презентація університету і його структурних підрозділів. Декан агробіологічного факультету Оксана Тонха звернула увагу слухачів на актуальності сільськогосподарського виробництва, якості життя, умінні поєднувати теоретичне і практичне поле діяльності та популярності професії агронома на ринку праці. Директор НДІ технологій та якості продукції тваринництва Іван Чумаченко представив вичерпну і цікаву інформацію про факультет тваринництва і водних біоресурсів, перспективи працевлаштування випускників та рейтинг спеціальностей факультету серед університеті України, які здійснюють підготовку фахівців за такими ж спеціальностями. Заступник директора ННІ лісового і садово-паркового господарства Олександр Соваков, акцентував увагу на якісній підготовці фахівців, проходженні виробничого стажування та підготовки бакалаврських і магістерських робіт у провідних закордонних закладах освіти, наукових установах, приватних фірмах і державних підприємствах, з якими співпрацює Інститут. Доцент кафедри овочівництва і закритого грунту Олександр Цизь більш детально ознайомив присутніх з потужними можливостями агробіологічного факультету, базами практичного навчання, структурними підрозділами та можливостями працевлаштування. На завершення офіційної частини, Юлія Рибалко розповіла про здобутки і перспективи факультету захисту рослин, біотехнології та екології, матеріально-технічну базу, міжнародні навчальні проекти та програми стажування, можливості отримання подвійного диплому та працевлаштування. Також наголосила, що вчителям дуже пощастила, адже вони сьогодні познайомляться з матеріально-технічною базою та науковими доробками 4 потужних, перспективних факультетів, які займають лідируючі позиції з підготовки фахівців за спеціальностями серед собі подібних факультетів в Україні.

     Наступним етапом було ознайомлення учасників семінару з матеріально-технічною базою навчальних, навчально-виробничих, навчально-науково-виробничих лабораторій підпорядкованих факультетам, зокрема фітопатології, ентомології, екологічної біотехнології, екологічної паспортизації територій і підприємств агросфери, навколишнього середовища і здоров’я людини (яку плануємо відкривати на початку грудня), агрохімії та якості продукції рослинництва, аналітичної лабораторії кафедри рослинництва, лабораторія кафедри біології тварин, а також музею лісових звірів і птахів та ботанічного саду НУБіП України та ін. Провідні фахівці кафедр ознайомили вчителів біології із сучасними напрямками наукових досліджень та продемонстрували деякі експерименти, а також запросили вчителів та їх учнів до наукової співпраці в рамках написання робіт МАН та проектів.

     Учасники висловили щиру вдячність ректору університету Станіславу Ніколаєнку, організаторам семінару-практикуму та всім викладачам, задіяним в семінарі, за теплий, цікавий, професійно-орієнтований захід, який для всіх учасників надав цінні знання і залишив лише позитивні емоції.

 

Ірина Безпрозвана

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook