Коли ми пам’ятаємо, ми – непереможні!

May 8, 2019

Щорічно на 8 травня припадає день пам’яті і примирення. З цієї нагоди на юридичному факультеті НУБіП доцентом кафедри теорії та історії держави і права Людмилою Протосавіцькою було проведено тематичну лекцію присвячену трагічним подіям світової та вітчизняної історії.

 

Студентам було представлено презентацію та урочистий реквієм  присвячених трагічним подіям Другої світової війни.

 

 

Презентація викликала хвилю емоцій. Ніхто не залишився байдужим. Одні обурювалися надзвичайній жорстокість німецьких загарбників. Інші були вражені шокуючими фотографіями часів Другої світової війни: горами трупів жертв голокосту, та зображеннями неповнолітніх дітей-сиріт з яскраво вираженими ознаками анорексії.

 

Найбільше студентів вразив той факт, що протягом 1941-1945 рр. втрати СРСР у Другій світовій війні сягали у цілому: військові і цивільні – 27 млн. (ряд дослідників кажуть про 40 і більше мільйонів чоловік). Вікіпедія дає цифру 10,465 млн. військових втрат і 15,760 млн. серед мирного населення – всього 26,225 млн. чоловік. Там-таки окремим рядком ідуть 5,2 млн. радянських військовополонених (більше половини їх загинули в нацистських таборах, багато сотень тисяч – у радянському ГУЛАГу вже після визволення; від 1 млн. до 1,5 млн. бійців і офіцерів РСЧА тієї чи іншою мірою стали колаборантами, і їхня доля склалася по-різному).

 

Наприкінці лекції всі присутні вшанували хвилиною мовчання  загиблих в роки Другої світової війни


Людмила Протосавіцька,

доцент кафедри теорії та історії

держави і права НУБіП України

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook