Студентка ННІ лісового і садово-паркового господарства Тягній Катерина – переможець Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт за спеціальністю «Архітектура та містобудування»

April 4, 2019
     Наприкінці березня 2019 року у Харкові відбувся ІІ етап Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт зі спеціальності «Архітектура та містобудування».

     Навчально-науковий інститут лісового і садово-паркового господарства був представлений у секції «Дизайн навколишнього середовища» науковою роботою «Фітодизайнологічні аспекти тактильних садів» студентки другого курсу спеціальності «Садово-паркове господарство» Катерини Тягній (науковий керівник – старший викладач кафедри ландшафтної архітектури, кандидат біологічних наук –Олександра Лещенко).

     Представлений на розгляд поважного журі науковий проект був високо оцінений та підтвердив свою конкурентоздатність серед представниками таких профільних закладів вищої освіти України, як Київський національний університет будівництва та архітектури, Харківський національний університет будівництва та архітектури, Одеська державна академія будівництва та архітектури, Національний транспортний університет, Харківський національний університет міського господарства імені О.М. Бекетова та ін. Загалом у конкурсі прийняли участь понад 40 представників ЗВО з усієї України. Незважаючи на досить високу конкуренцію, Катерина Тягній змогла достойно представити свою наукову роботу та вибороти переможне І місце.

     Для розробки проекту тактильного саду «Сім відчуттів» було проаналізовано міжнародний досвід найуспішніших ландшафтних проектів світу. Наразі аналогів таких проектів в Україні немає. Слід відмітити, що проект соціального саду «Сім відчуттів» виконаний у рамках НДР 110-5-пр-2018 «Розробка практичних засад фітодизайнологічної екотрансформації насаджень ландшафтів мегаполісів». Розробка та втілення у життя такого проекту є надзвичайно необхідним завданням для України, де мешкають понад 48 000 людей, які позбавлені можливості споглядати красу навколишнього світу.

  

     Активна життєва позиція Катерини, яка окрім успішної наукової роботи ефективно очолює соціальний відділ Студентської організації ННІ лісового і садово-паркового господарства, є секретарем Студентської ради гуртожитку № 1 та відмінницею навчання, може слугувати прикладом для її колег.
     Отож щиро вітаємо Катерину Тягній  та її керівника Олександру Лещенко з перемогою та бажаємо їм наснаги для подальших наукових звершень!

Роман Василишин,
директор НДІ лісівництва та декоративного садівництва
Олена Колесніченко,
завідувач кафедри ландшафтної архітектури та фітодизайну 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook