Тиждень правових знань - 2018. День другий: вікторина «Конституція - Основний закон держави»

9 October 2018, 9:55
     Головною цінністю демократичного суспільства є Конституція — документ, який визначає правила спілкування між державою і громадянином, засади функціонування держави, права, свободи й обов'язки громадянина та гарантії держави в їх реалізації. Знання громадянами її основних положень є однією з головних умов утвердження правової держави та громадянського суспільства. Ось чому юним громадянам варто розпочинати знайомство з Основним законом своєї держави ще у школі, а студентові – досконало знати її зміст.

 

Саме тому у межах Тижня правових знань в НУБіП України, 09 жовтня 2018 року для студентів 1-ї групи, 3-го курсу факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК старшим викладачем кафедри теорії та історії держави і права, кандидатом юридичних наук Катериною Котух була проведена вікторина «Конституція- Основний закон держави».

 

Гра відбувалася в декілька етапів. Розділившись на дві команди під назвами «Рицарі справедливості» і «Законотворці в галузі харчових технологій» та обравши капітанів команд, учасники розпочали вікторину з брейн-рингу, продовжили показухою, а закінчили конкурсом капітанів.

 

Під час тематичного заняття, студенти показали та закріпили свої знання Конституції України, навчилися швидко орієнтуватися в статтях Основного закону нашої держави та розвивати логічне правове мислення.

Також не залишилася поза увагою викладача активність, ерудованість та прекрасна акторська майстерність учасників вікторини.

 

Тож переповнює гордість за наших студентів, та плекаємо надію, що в своєму житті вони будуть такі ж активні і надалі, а особливо у розбудові нашої сильної правової, демократичної країни.

 

Катерина Котух,

старший викладач кафедри теорії та історії

держави і права, кандидат юридичних наук

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook