Засідання вченої ради агробіологічного факультету у вересні

September 21, 2018

21 вересня відбулося засідання вченої ради агробіологічного факультету, яке розпочалося з нагородження студентів дипломами, грамотами і медалями за перемогу у ІІ етапі Всеукраїнської студентської олімпіади та у конкурсах ІV фестивалю «Аграрна республіка», а викладачів подяками і грамотами за високий професіоналізм та творчий підхід у проведенні агробіологічного практикуму для учнів – учасників Всеукраїнського зльоту юних дослідників та підготовці до ІІ етапу Всеукраїнських студентських олімпіад.

Про планування профорієнтаційної роботи щодо вступної кампанії із спеціальності 201 «Агрономія» та 203 «Садівництво та виноградарство» у 2018-2019 н.р. доповідав, відповідальний за профорієнтаційну роботу на факультеті доцент Олександр Цизь. Доповідач зазначив про необхідність створення факультетського центру профорієнтації з призначенням відповідальних за різні види робіт: школи, коледжі, інтернет-контент. Акцентував увагу на інтернет механізмах профорієнтації для випускників шкіл і профорієнтацію у вигляді зустрічей для випускників коледжів, а також на необхідності збільшення обсягів держзамовлення, враховуючи результати цьогорічної вступної кампанії.

В обговоренні даного питання активну участь взяли Володимир Копілевич, Михайло Дмитрашак, Віталій Коваленко.

Про планування педагогічного навантаження на 2018-2019н.р. слухали декана агробіологічного факультету Оксану Тонху. Доповідач представила розрахунок кількості годин навчальної роботи денної і заочної форм навчання для ОС «Бакалавр» та ОС «Магістр» індивідуально для кожного курсу і семестру навчання, зміни у кількостях дисциплін у навчальних планах, введення нової дисципліни - «Власна справа».


Завідувач кафедри генетики, селекції і насінництва ім. проф. М.О. Зеленського Віталій Жемойда запропонував створити на базі інституту експертизи сортів рослин науково-навчальну лабораторію «Сортовивчення та охорона прав на сорти рослин». Пропозиція була підтримана і схвалена всіма членами вченої ради факультету.

Про проведення зрізу знань із базових дисциплін доповідав завідувач кафедри аналітичної і біонеорганічної хімії та якості води Володимир Копілевич.

Секретар науково-методичної комісії агробіологічного факультету доцент Анатолій Бобер представив навчальні посібники та навчально-методичні розробки, які після розгляду та обговорення ухвалили рекомендувати до видання.

 

Ніна Бикіна, секретар вченої ради агробіологічного факультету,

Віра Кутовенко, доцент кафедри овочівництва і закритого ґрунту.

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook