Чергові здобутки фінансистів

1 June 2018, 8:00
Уже другий рік поспіль у ДВНЗ «Придніпровська державна академія будівництва та архітектури» м. Дніпро відбувається ІІ Всеукраїнської студентської олімпіади з дисципліни «Фінанси». За титул кращого фінансиста 23-25 травня 2018 р. боролися 64 учасників із 43 навчальних закладів України, наш університет представляв студент спеціальності «Фінанси, банківська справа та страхування» Парасочка Павло.
 
Конкурсне завдання складалося із шістдесяти тестових питань та двадцяти розрахункових питань з дисципліни «Фінанси» за темами: Предмет фінансової науки як пізнання сутності фінансів. Історія та еволюція фінансів. Фінансова система і фінансова політика. Податки і податкова система. Бюджет і бюджетна система.Державний борг і державний кредит. Місцеві фінанси. Бюджетний федералізм і фінансове вирівнювання. Спеціальні позабюджетні фонди. Загальні принципи фінансів суб’єктів господарювання. Фінанси домогосподарств. Фінанси підприємств. Страхування. Страховий ринок. Фінансовий ринок. Міжнародні фінанси.Фінанси країн з розвиненою ринковою економікою. Фінансова безпека держави.
Для учасників олімпіади програмою також були передбачені екскурсії, відвідання історичного музею, культурного музею, культурно-ділового центру «Менора».
 
За результатами олімпіади Парасочка Павло отримав IV місце, тож вітаємо переможця та бажаємо подальших успіхів за обраною спеціальністю.
 
     
 Зоя Тітенко
асистент кафедри фінансів
Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook