Відкрита освіта, відкрита наука, відкриті комунікації – це не лише тренди, але й реалії сьогодення

March 2, 2018

    01 березня 2018 року відбувся науковий семінар для магістрів 2-го року навчання освітньо-наукової програми підготовки.
Метою семінару було підвищення якості підготовки магістерських робіт та запобігання плагіату за ініціативи проректора з навчальної і виховної роботи Сергія Кваші.
   Олена Колеснікова, завідувачка магістерськими програмами привітала учасників семінару та ознайомила присутніх із змінами і доповненнями до нормативної бази, в т.ч. і яка регулює підготовку магістрів у НУБіП України в світлі академічної доброчесності. Вона зосередила увагу на важливості розвитку і популяризації власної наукової школи університету та впровадженні світових наукових трендів у дослідженнях при написанні випускових і наукових робіт студентів.

 

   Питанням використання архівів наукових публікацій для дослідження стану актуального знання у певній предметній галузі була присвячена доповідь Олени Кузьмінської, завідувачки кафедри інформаційних і дистанційних технологій НУБіП України. Олена окреслила характеристики основних типів наукових публікацій та інструментів для забезпечення відкритого доступу до колекцій наукової продукції. Звернула увагу, що для збільшення можливостей доступу до світових наукових досліджень наш університет пропонує підписку до наукометричних баз SCOPUS та Web of Science. Також Олена запропонувала список ресурсів для організації наукової комунікації у процесі проведення магістерського дослідження.

 

    Детальну інформацію можна одержати з презентації: Наукова комунікація
    Контакт для подальшого спілкування і коментарів: https://www.facebook.com/idt.nubip/

 

Наталія Ястремська,
навчальний відділ


 

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook