Факультет інформаційних технологій підводить підсумки науково-дослідної роботи

December 26, 2017
Науково-дослідна робота на факультеті інформаційних технологій проводиться за бюджетною, господоговірною та ініціативною тематикою. Дослідження за звітний період проводили 25 науково-педагогічних працівників з них 70% мають наукові ступені та вчені звання.
Так, згідно наказу ректора Університету №1051 від 31.10.2017р. про підготовку звітів про НДР за 2017 р. з урахуванням графіку проведення засідань комісій з розгляду звітів про НДР за 2017 р. на факультеті інформаційних технологій пройшло засідання затвердженої комісії з розгляду звітів НДР факультету, де було представлено результати наукових досліджень фундаментальної та прикладної бюджетних тематик, три ініціативних та дві господоговірних.
Ґрунтовно доповів про результати наукової роботи №110/528-пр, що завершується «Створення гібридного хмаро-орієнтованого інформаційно-освітнього середовища вищого навчального закладу аграрного профілю» науковий керівних доц. каф. інформаційних і дистанційних технологій М. В. Мокрієв.
В обговорені результатів дослідження брали участь члени комісії засідання, присутні науково-педагогічні працівники і в результаті одноголосно прийняли рішення затвердити звіт.
 
Детально представлено наукові здобутки проміжної НДР №110/78-ф. «Розробка методології оцінювання та картографування біофізичних параметрів сільськогосподарських культур з використанням супутникових даних високого розрізнення» науковим керівником доц. каф. комп’ютерних наук О. М.Ткаченком.
В ході обговорення звіту до доповідача виникли питання на які було дано професійні і науково обґрунтовані відповіді.
Результати наукових досліджень з ініціативної теми «Прикладна теорія і технологія побудови геоінформаційної системи реального часу» представив науковий керівник проф. каф. комп’ютерних систем і мереж Васюхін М. І.
В процесі представлення наукових здобутків було презентовано всім присутнім картографічні матеріали, що викликало жвавий інтерес та, відповідно, низку питань.
Кафедра комп’ютерних наук представила ініціативну тему «Розробка інтелектуальної інформаційної технології створення експертної системи як засобу підвищення ефективності управління діяльністю закладу вищої освіти» науковий керівник завідувач кафедри Голуб Б. Л., а результати представляла співвиконавець теми асистент кафедри Ящук Д. Ю.
Ініціативну тему під керівництвом доц. Садка М. Г. «Інформаційно-аналітична система розвитку сільських територій» представила кафедра інформаційних систем.
На цій кафедрі також започаткована госпдоговірноа тема №15/28 «Удосконалення програмного забезпечення з автоматизації проведення кваліфікаційної експертизи на придатність до поширення сорту (ПСП) в Українському інституті експертизи сортів рослин». Про результати роботи за цією тематикою доповів завідувач кафедри інформаційних систем проф. Швиденко М. З. До цього слід додати знакову подію кафедри - отримання Золотої медалі Агро-2017 за розробку системи поширення сільськогосподарських даних і знань на основі сучасних інформаційних технологій.
На факультеті зареєстрована ще одна госпдоговірна тема №15/17-2017 від 8 червня 2017р. «Розробка макету програмно-технічного комплексу з контролю поточного розташування та стану віддалених об'єктів для фермерського господарства", над якою працює колектив науковців та аспірантів кафедри комп’ютерних систем і мереж. Результати роботи за цією темою представляв  Смолій В. В., к.т.н., доцент кафедри комп'ютерних систем і мереж.
За результатами засідання комісії представлені наукові звіти були позитивно оцінені та рекомендовані до затвердження.
В цілому, науковий потенціал факультету інформаційних технологій високий і розраховуємо, що на наступний рік науково-дослідних робіт буде більше, а науково-педагогічні працівники в повній мірі реалізують свої наукові ідеї і задуми шляхом публікації монографій, статей у міжнародних наукометричних базах, захищених аспірантів та докторантів.
 
Н.В. Попрозман,
заступник декана ФІТ з наукової роботи

  

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook