У Києві триває 28-й міжнародний фестиваль Kyiv Music Fest

5 October 2017, 19:00
м. Київ

 

Мистецький сезон ‎2017-2018 продовжує набирати обертів.
З-поміж багатьох міжнародних музичних подій, що за останні роки встигли сформуватися і вкоренитись у мистецькому житті країни, безумовно, одне з провідних місць займає саме Міжнародний музичний фестиваль «Київ Музик Фест».
 
    
Перший фестиваль "КиївМузикФест" відбувся у 1990 р. Ініціатором та музичним директором фестивалю з 1990 по 2001р. був видатний український композитор І. Карабиць. З 2002 по 2005 р. музичний директор фестивалю — Мирослав Скорик. У 2006 р. — Іван Небесний.
 
Студенти першого курсу Спеціальності СР17001 б кафедри соціальної педагогіки та інформаційних технологій в освіті гуманітарно-педагогічного факультету під керівництвом завідуючої кафедри соціальної педагогіки та інформаційних технологій в освіті Вікторової Лесі Вікторівни, доцента кафедри Ржевського Геннадія Миколайовича та асистента кафедри Арзуманян Карини Каренівни в рамках співпраці відвідали концерт Академічного хору Українського радіо.
 
5 жовтня 2017 року в Будинку звукозапису Українського радіо в рамках цього фестивалю відбувся концерт Академічного хору Українського радіо у співтворчості з Державним естрадно-симфонічним оркестром. Цей захід присвячений найвидатнішій постаті українців, пророку нації – Тарасу Григоровичу Шевченку.
 
У Великій концертній студії Будинку звукозапису Українського радіо провідні колективи України представили світові прем'єри творів сучасних українських композиторів.
В першому відділі програми концерту, що має назву «Із музичної Шевченкіани» прозвучали акапельна хорова музика на слова Кобзаря. Академічний хор Українського радіо під орудою Юлії Ткач виконає Хорову симфонію "Шевченкіана" Лесі Дичко, сонористичне хорове есе "І ніч іде, і день іде …" Михайла Шведа.
В другому відділі концерту глядачі почули світові музичні прем’єри. У співтворчості з диригентом Миколою Лисенко та Естрадно-симфонічним оркестром Хор Українського радіо представив масштабне вокально-симфонічне полотна Богдана Кривопуста – Кантата на вірші Тараса Шевченка для хору, солістів та оркестру на п’ять частин. Солісти – Оксана Нікітюк (мецо-сопрано) та Катерина Супрун (альт).
У виконанні Державного Академічного естрадно-симфонічного оркестру України на чолі з Миколою Лисенком прозвучали прем’єра твору для скрипки з оркестром «Sinfonia-tirata» Віктора Степурка. 
 
Слухачі поринули у незабутню звукову атмосферу та стали свідками прем’єрного виконання величних творів музичного мистецтва.
 
 

 

Вікторова Л.В.,
завідувач кафедри соціальної педагогіки та 
інформаційних технологій в освіті,
Ржевський Г.М.,
доцент кафедри соціальної педагогіки та
інформаційних технологій в освіті
 

 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook