День молодого спеціаліста та ярмарка вакансій

February 25, 2017

17 лютого в рамках Міжнародної виставки в «КиївЕкспоПлаза» для студентів аграрних вузів вперше було організовано День молодого спеціаліста «Твій професійний старт» і «Ярмарок вакансій», який відвідали студенти  агробіологічного факультету.

Організаторами заходу були асоціація «Український клуб аграрного бізнесу», ДУ «Науково-методичний центр інформаційно-аналітичного забезпечення діяльності ВНЗ «Агроосвіта» та ТОВ «Київський міжнародний контрактовий ярмарок».

В офіційному відкритті взяла участь Олена Ковтун (асоціація «Український клуб аграрного бізнесу»), яка відзначила, що однією з головних цілей, яку ставлять перед собою організатори заходу – показати на практиці, що для талановитої, а головне активної молоді в Україні – є значні перспективи професійного розвитку. Це гарна можливість якнайкраще себе зарекомендувати та шанс побудувати успішну кар’єру в агробізнесі.  

Тетяна Іщенко (в.о. директора ДУ НМЦ «Агроосвіта») акцентувала увагу присутніх, що науково-методичний центр робить все для того, щоб покращити навчання студентів, щоб вони були хорошими фахівцями, пройшли практику, стажування в провідних компаніях, найшли роботодавця, мали хорошу, достойну зарплату. Спробуйте навчатись, бо ми у себе навчаємо, а у європейських вузах навчають. Ви мусите проникнутись ідеєю – хотіти навчатись. Повинні використати цю виставку, досвід і навчитися себе презентувати.

Як зазначили спеціалісти Київського міського центру зайнятості у світі 40 % людей міняють свій напрям роботи і професію. Тому вони презентували ролик «Чи правильно Ви обрали свою професію?».

Запрошені на захід компанії представляли техніку і технології, а також пропонували місця для практичного навчання і ознайомили з вимогами до фахівців у аграрному бізнесі в даний час.

Учасниками міжнародної виставки були провідні українські та зарубіжні компанії, які є виробниками та дистриб'юторами насіння овочевих культур, посадкового матеріалу, добрив, техніки для обробітку ґрунту, посіву і посадки, обладнання для підживлення і захисту рослин, техніки для поливу.

Серед учасників виставки ми знайшли і наших випускників – Валентину Баранецьку та Лесю Костюк. Вони представляли компанію «Професійне насіння» в якій працюють відразу ж після закінчення навчання на агробіологічному факультеті. Леся та Валя розповіли, як вони влаштувалися, що не потрібно боятися співбесіди. Головне – хотіти навчатися і працювати, а в колективі допоможуть і навчать.

Сподіваємося, що День молодого спеціаліста та Ярмарок вакансій будуть корисними для наших студентів.

 

 

доцент кафедри овочівництва,

Віра Кутовенко

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook