Відкриті лекції та практичні заняття викладачів кафедри бухгалтерського обліку і аудиту

December 11, 2016

 24 листопада 2016 р. на 1 парі в аудиторії 609 навч. корп. №10 відбулася відкрита лекція к.е.н., доцента кафедри бухгалтерського обліку і аудиту Литвиненка Володимира Сергійовича на тему: «Облік виробничих запасів і готової продукції» для студентів 2 курсу напряму підготовки «Економіка підприємства» з дисципліни «Бухгалтерський облік».

На лекції були присутні: заступник декана економічного факультету, к.е.н., доцент Шиш А.М., науково-педагогічні працівники кафедри бухгалтерського обліку і аудиту, зокрема, к.е.н., доценти Гуренко Т.О., Кузик Н.П., Мельниченко І.В., Мельянкова Л.В. та к.е.н., старший викладач Миськів Л.П.

Під час проведення лекції студенти ознайомилися з економічною сутністю, складом та класифікацією виробничих запасів, розглянули особливості їх оцінки при надходженні та списанні, дізналися про порядок документального оформлення операцій, вивчили методику синтетичного та аналітичного обліку виробничих запасів та відображення їх на рахунках бухгалтерського обліку.

Присутні на відкритій лекції студенти та викладачі позитивно оцінили зміст проведеного заняття, відзначили різноманітність методів та прийомів подання матеріалу та визнали, що отримана інформація сприяє підвищенню якості підготовки майбутніх фахівців.

25 листопада 2016 р. на 3 парі в аудиторії 33 навч. корп. №4 відбулася відкрита лекція д.е.н., професора кафедри бухгалтерського обліку і аудиту Сука Леоніда Кіндратовича на тему: «Наукова і науково-технічна діяльність в Україні» з дисципліни «Методика та організація наукових досліджень» для магістрів 1 року навчання спеціальності «Облік і аудит».

На лекції були присутні: 30 студентів, заступник декана економічного факультету, к.е.н., доцент Шиш А.М., д.е.н., професор Гудзинський О.Д, к.е.н., доценти кафедри бухгалтерського обліку і аудиту Олійник С.О., Кузик Н.П., Мельянкова Л.В.

На лекції професор розповів про види наукової діяльності, розкрив особливості науково-педагогічної та науково-технічної діяльності, акцентував увагу на тому, що рівень розвитку науки і техніки є визначальним чинником прогресу суспільства, підвищення добробуту громадян, їх духовного та інтелектуального зростання. Зазначив, що цими факторами зумовлена необхідність пріоритетної державної підтримки розвитку науки як джерела економічного зростання і невід’ємної складової національної культури та освіти, створення умов для реалізації інтелектуального потенціалу громадян у сфері наукової і науково-технічної діяльності, забезпечення використання досягнень вітчизняної та світової науки і техніки для задоволення соціальних, економічних, культурних та інших потреб.

Лектор активно залучав студентів до діалогу, під час якого вони охоче висловлювали свої думки з окреслених питань. Після закінчення лекції слухачі висловили вдячність професору за цікаву доповідь та конструктивну дискусію.
Всі присутні визнали, що лекція була проведена на високому науково-педагогічному рівні, відзначили актуальність та сучасність змісту лекції.

29.11.2016 року на 6-й парі в ауд. 614 к. 10 доцентом кафедри бухгалтерського обліку та аудиту Слєсар Тетяною Миколаївною було проведено відкрите практичне заняття на тему: Формування та опрацювання фінансової звітності підприємства.

На занятті були присутні: заступник декана економічного факультету, к.е.н., доцент Шиш А.М., к.е.н., доценти кафедри бухгалтерського обліку та аудиту Боярова О.А., Дерев’янко С.І., Кузик Н.П., к.е.н., ст. викл. Миськів Л.П.

На практичному занятті були детально розглянуті підготовчі роботи до складання фінансового звіту. Для розуміння ролі головного бухгалтера в організаційному процесі студентам було запропоновано на основі методичних рекомендацій по дисципліні «Організація бухгалтерського обліку» розробити і заповнити: графік підготовки, складання і подання річної звітності; графік облікових робіт зі складання звітності; табель зовнішньої звітності; графік складання форми № 1 «Баланс» річного фінансового звіту; таблицю взаємозв’язків показників різних форм звітності.

Для закріплення отриманих знань студенти виконали індивідуальні тестові завдання по розглянутій темі.
Присутні на відкритій лекції студенти та викладачі позитивно оцінили зміст заняття та відзначили високий науковий рівень володіння матеріалом, культуру мови лектора, вміння підтримувати дисципліну в аудиторії.

Підготувала: к.е.н., доцент Мельянкова Л.В.

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook