На факультеті відбулися навчальні семінари за підтримки Google Educator Group

April 20, 2016

 Протягом двох днів 18-19.04.2016 року з ініціативи та наполегливості доцента кафедри інформаційних і дистанційних технологій Олени Кузьмінської на факультеті інформаційних технологій було проведено серію навчальних семінарів, присвячених розгляду питань ефективності використання продуктів Google.

     Про особливості створення і використання Youtube18.04 розповідала Антоніна Букач, Google-тренер та одна із засновниць спільноти GEG України

(https://plus.google.com/communities/104432969346660912374).
 

     Приємно, що наші студенти активно користуються пропонованим інструментом. Зокрема,Андрій Петлицький, студент ІІ курсу напряму підготовки комп’ютерні науки, має свій канал, де викладає авторське відео – https://www.youtube.com/channel/UCI0t1btv342pbqilPb0_-Iw/feed). Для викладачів стали предметом обговорення питання створення та ефективного використання відео у навчальному процесі.

 
За програмою семінару протягом 2 годин викладачі і студенти факультету розглядали питання:

 

  • Створення й налаштування каналу;
  • Засоби та інструменти спілкування;
  • Оздоблення авторського відео;
  • Використання Hangouts On Air;
  • Налаштування параметрів монетизації;
  • Користування ресурсами Академії Youtube.

         На завершення семінару декан факультету Олена Глазунова звернула увагу присутніх на важливості дотримання авторських прав при створенні і розміщенні контенту у мережі, подякувала тренеру за проведений семінар та висловила сподівання на продовження співпраці.
 

     Другий день, був присвячений ознайомленню із іншими продуктами Google: Google Maps, Google Map Maker, Google My Business. Ведучий семінару Анатолій Даценко, регіональний лідер Google Map Maker, місцевий експерт Google Local Guides, учасник программи Google Top Contributor, запропонував такий план (https://drive.google.com/file/d/0BwmtlnDphD5yRGsxVlVudXM0RmRqeEQtemM0UWZiRGVvZUZz/view?usp=sharing) та провів тренінг з використання таких продуктів Google:

  • GoogleMapMaker (редагування карт, можливості, робота інженерів, спільнота України)
Практика:
— зміна назв вулиць;
— виправлення адреси;
— додавання об’єктів (магазинів, АЗС, тощо)
 
  • Google Maps та StreetWiev
Практика:
— робота з картами та редагування об’єктів за допомогою цих сервісів;
— Google Camera, створення та публікація фотосфер за допомогою     мобільних пристроїв.
 
  • Google My Business (створення та розвиток об’єктів у сфері малого та великого бізнесу)
  • Google Local Guides (заходи у світі та Україні).

      На відміну від першого дня, учасники семінару-картографів (так назвав учасників ведучий) мали змогу зазирнути за лаштунки редагування Google Maps.

 

     Студентів цікавили питання схвалення правок, які вносять користувачі; різниці між Google Maps та StreetWiev (що приємн, що обидва сервіси їм добре знайомі); запобігання інтернет-шахрайства. А викладачі, зокрема, старший викладач кафедри інформаційних системи Сергій Саяпін, більше цікавились особливостями редагування карт для використання у наукових дослідженнях та практичному навчанні  (організація малого бізнесу і т.і.).

    Крім студентів і викладачів факультету інформаційних технології для участі зареєструвались і представники інших факультетів. Приємно, що магістр факультету землевпорядкування Андрій Салтанюк, займається картографією і редагує Google-карти. Андрій мав до Анатолія Даценка фахові запитання і відзначив користь подібних заходів, до яких представники факультету інформаційних технологій залучають студентів і викладачів всього університету.

      На завершення Анатолій Даценко запропонував продовжити обговорення на своїй сторінці та вручив учасникам сертифікати.


Олена Кузьмінська ,

доцент кафедри інформаційних і дистанційних технологій
Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook