Команда студентів-екологів НУБіП – призери ІІ етапу Всеукраїнської олімпіади з дисципліни «Агроекологія»

April 14, 2016

Вже традиційно втретє 5–7 квітня на базі Львівського Національного аграрного університету, що розташований в м. Дубляни відбувається 2-й етап Всеукраїнської студентської олімпіади із дисципліни «Агроекологія». Цьогорічний захід зібрав понад 30 осіб представників студентської молоді із 12 вищих навчальних закладів України.

На пленарному засіданні під час урочистого відкриття перший проректор університету канд. техн. наук, професор Боярчук Віталій Мефодійович зазначив на актуальності проведення подібних зібрань, можливостей спілкування молоді із різних регіонів, зокрема сходу і заходу, півдня і півночі. Також він розповів про свій університет, успіхи та історичні віхи цього старовинного навчального закладу за 160-ти літній період, з часу заснування і дотепер.

Потім розпочався І тур (теоретичний) в якому учасникам необхідно було дати вичерпні відповіді на актуальні агроекологічні питання сьогодення. Досить цікавим був і творчий конкурс, де студенти представляли проекти щодо власного бачення екологізації сільськогосподарського виробництва на прикладах своїх регіонів. Завершувало наукове змагання комп’ютерне тестування на пізнання особливих проблем в галузі агроекології.

Опісля виснажливого «мозкового штурму» та хвилювань прийшов час відпочинку. Членами організаційного комітету було проведено екскурсійну подорож до славного міста, туристичної Мекки України – м. Львова. Студенти, переважна більшість яких була тут вперше, із великим захопленням слухали цікаві нариси справжнього знавця історії і культури цього мальовничого краю доцента кафедри екології і біології Кректуна Богдана Васильовича. Площа Ринок, величні храми і костьоли, затишні кав’ярні, славнозвісна пивоварня ну і, звичайно – Високий замок не залишилися поза увагою студентів. Втомленими, але щасливими поверталися вони того вечора додому. Тож висловлюємо щиру вдячність організаторам цього заходу за чудове проведення часу і щедрий прийом.

За підсумками олімпіади в командних змаганнях почесне третє місце зайняли студент 4-го курсу факультету захисту рослин, екології і біотехнологій Національного університету біоресурсів і природокористування України Дудар Владислав та студентка 3-го курсу цього факультету Могила Аліна.

Вітаємо їх із цим успіхом і бажаємо подальших наукових звершень!

 

Керівник команди – доцент кафедри

екології агросфери та екологічного контролю

Бережняк Є.М.

 

 

 

 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook