Практичні заняття з дисципліни овочівництво - смачні та корисні
Після 6 тижнів онлайн занять, студенти третього курсу агробіологічного факультету повернулися на навчання в аудиторії університету. Перевагою очного навчання є безпосереднє знайомство з овочевими рослинами в аудиторіях та НВЛ «Плодоовочевий сад».
На практичному занятті з дисципліни «Овочівництво» на тему «Овочеві культури агробіологічної групи капустяні» студенти ознайомились із народногосподарським значенням, походженням, морфологічними та біологічними особливостями, продуктовими органам, класифікацією видів капуст.
На занятті було розглянуто будову кореневої системи, стебла, листків, суцвіття, квіток, плодів, насіння, спосіб запилення.
На занятті були представлені зразки білоголової, червоноголової, савойської, цвітної, броколі, пекінської видів капуст. Розглянули стебло у головчастих видів капуст і змогли переконатися, що чим більш пізньостиглий сортимент, тим стебло зовнішнє і внутрішнє більшого розміру. Також студентами було відмічено смакові властивості за групами стиглості у білоголової та червоноголової видів капуст.
Під час заняття студенти змогли глибше зрозуміти тему та закріпити нові про види капуст.
Віра Кутовенко,
доцент кафедри овочівництва і закритого грунту