Курси з домедичної допомоги

June 7, 2024
Кафедра адміністративного менеджменту та зовнішньоекономічної діяльності

 Травма або нещасний випадок із здобувачем вищої освіти або колегою можуть виникнути в будь-який момент. Від своєчасного і правильного надання першої домедичної допомоги залежить не лише успіх подальшого лікування, але інколи і життя людини. Тому важливо, щоб кожний викладач вмів правильно і в найкоротший термін надати першу допомогу постраждалому. Прості речі рятують життя. А чітке розуміння алгоритму дій допоможе взяти себе в руки в екстреній ситуації та надати першу допомогу постраждалому.
Саме тому на курсах підвищення кваліфікації з домедичної допомоги, які були організовані, к.б.н. “Гігієна та професійна патологія”, доцентом кафедри охорони праці та біотехнічних систем у тваринництві НУБіП України, сертифікованим тренером ERC з ITLS та BLS, координатором групи Гігієна та здоров’я ESOSH, відмінником освіти України Білько Тамарою Олександрівною пройшли навчання співробітники факультету аграрного менеджменту Віра Бутенко, Наталя Болгарова, Катерина Алексеєва, Тетяна Власенко, Володимир Восколупов.


Домедична допомога – невідкладні дії та організаційні заходи, спрямовані на порятунок та збереження життя людини у невідкладному стані, мінімізацію наслідків впливу такого стану на її здоров’я, що здійснюються на місці події особами, які не мають медичної освіти, але за своїми службовими обов’язками повинні володіти основними практичними навичками з рятування, збереження життя людини, яка перебуває у невідкладному стані, та відповідно до закону, зобов’язані здійснювати такі дії та заходи.

Особливого значення набувають знання та практичні навички з домедичної допомоги в умовах воєнного стану. Саме тому важливо, щоб кожен працівник НУБІП України вмів правильно та швидко надати допомогу тим, хто її потребує.
Програма курсу передбачала теоретичне вивчення необхідних алгоритмів поведінки та надання першої допомоги та паралельне практичне відпрацювання набутих навичок. Під час проходження навчання викладачі отримали знання про комплектацію аптечки, яка повинна бути на кожній кафедрі, порядок дій у випадку надання домедичної допомоги. Також Тамара Олександрівна ознайомила всіх з основними принципами домедичної допомоги, включаючи оцінку безпеки на місці події, визначення ознак життя, правильне відкриття дихальних шляхів, використання автоматичного зовнішнього дефібрилятора (АЗД), непрямий масаж серця та багато іншого.

 

Для грамотного надання першої допомоги необхідне відпрацювання знань практично. Використовуючи сучасні засоби та тренажери серцево-легеневої реанімації були відпрацьовані методи надання першої допомоги.
Партнерська робота була ефективною під час відпрацювання перев’язки при пораненнях та кровотечах.

 

 

Усі ці знання співробітники зможуть застосовувати безпосередньо на робочому місці, якщо хтось отримав травму, постраждав через нещасний випадок тощо. Правильно виконані домедичні заходи можуть допомогти людині протриматися до приїзду швидкої або доти, доки її не доставлять до лікарні.
Хочемо подякувати Тамарі Олександрівні за цікавий і дуже важливий курс, за отримання життєво-важливих навичок.

Віра Бутенко, заступник декана з наукової роботи

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook