Міжнародне стажування у Латвійському університеті наук про життя і технологій

May 20, 2024
Кафедра адміністративного менеджменту та зовнішньоекономічної діяльності

 

Науково-педагогічні працівники факультету аграрного менеджменту НУБіП України професор кафедри адміністративного менеджменту та  зовнішньоекономічної діяльності Віра Бутенко, доценти кафедри адміністративного менеджменту та  зовнішньоекономічної діяльності Альона Тюріна та Олександр Файчук взяли участь в активностях 11-го Міжнародного наукового тижня Егаmus+  у Латвійському університеті наук про життя і технологій (м. Єлгава, Латвія). 

 

Розпочали тиждень зі знайомства з колегами та студентами, які навчаються у Латвійському університеті наук про життя і технологій. Делегація факультету аграрного менеджменту презентувала Національний університет біоресурсів і природокористування України та факультет, обговорили питання сталого розвитку спільно з студентами в рамках дисципліни “Наукові дослідження”.

 

 

Наступним пунктом програми було знайомство зі всіма міжнародними учасниками мобільності - колегами з України, Турції, Польщі, Латвії та Литви. Упродовж тижня учасники програми викладацької мобільності Erasmus+ презентували ряд лекцій на актуальні теми.

Так, доцент Erhan Iscan (Çukurova University, Турція) представив дослідження на тему «Світові ціни на сировинні товари та їх вплив на економічні показники», де розглянув динаміку світових цін на різні групи товарів, включаючи енергоресурси, та їх вплив на економічний розвиток.

Доценти Тетяна Куць та Оксана Макарчук (НУБіП України) представили аналіз впливу військових дій на території України на функціонування аграрного сектору та його подальший розвиток.

 

Професор Варшавського університету наук про життя Ludwik Wicki прочитав лекцію на тему «Розвиток виробництва енергії з відновлюваних джерел», у якій детально проаналізував динаміку енергетичного ринку та визначив перспективи розвитку відновлюваних джерел енергії.

Професор Aldona  Zawojska (SGGW, Польща) зацікавила викладачів і студентів лекцією на тему  «Сучасні виклики для сталого розвитку в Європейському Союзі». Після закінчення лекції студенти мали можливість висловити пропозиції, що вони можуть особисто зробити для забезпечення сталого розвитку.

Професор Alina Danilowska (SGGW, Польща) розглянула питання продовольчої безпеки в умовах глобальних викликів.

Доцент Aurelija Kustiene (Vytautas Magnus University, Литва) провела лекцію на тему: “Управління організаційним конфліктом: кейс аудитора та клієнта”, торкнувшись важливих питань конфлікт-менеджменту.

Упродовж 11-го Міжнародного наукового тижня Егаmus+  учасники також представляли свої заклади вищої освіти, культурні та національні особливості. Навіть влаштували невелику ярмарку освітніх програм та національних смаколиків. 

Частиною програми Erasmus+ було й знайомство з історичними пам’ятками Латвії та бізнесом, що допомагає розвивати сільські території.

Участь у програмі Erasmus+ дала можливість науково-педагогічним працівникам отримати нові знання, обмінятися досвідом з іноземними колегами, удосконалити практичні навички, необхідні для щоденної роботи та професійного зростання та розширити партнерську співпрацю за актуальними темами наукових досліджень.

 

Віра Бутенко

професор кафедри адміністративного менеджменту та ЗЕД

Альона Тюріна, Олександр Файчук,

доценти кафедри адміністративного менеджменту та ЗЕД


 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook