Для студентів англомовної групи першого курсу спеціальності «Маркетинг» розпочато викладання дисципліни «Фінанси підприємств»

February 5, 2024

   05 лютого 2024 року для студентів НУБіП України стартував весняний семестр. Згідно графіку освітнього процесу, студенти молодших курсів першого (бакалаврського) рівня вищої освіти розпочинають навчання в очному режимі.

   Потрібно відмітити, що студенти англомовної групи першого курсу спеціальності «Маркетинг» вчасно та у повному складі (стовідсоткова явка) прибули на пару з дисципліни «Фінансів підприємств», викладання якої забезпечується доцентом кафедри виробничого та інвестиційного менеджменту Катериною Алексеєвою. У групі навчаються двоє іноземних студентів – Навас Дукє Ерік Роберт з Еквадору та Го Шіхао з КНР. Студент з Еквадору Навас Дукє Ерік Роберт був присутній в аудиторії разом зі студентами з України, а студент з КНР Го Шіхао мав можливість підключитися онлайн. Виконуючи інструкції міжнародного відділу НУБіП України, іноземні студенти мають право на проведення для них занять у дистанційному режимі, навіть якщо загалом навчальний процес організовуються в очному порядку. Саме тому лінк на приєднання Го Шіхао був надісланий викладачем завчасно.
   Під час пари було зроблено вступ до вивчення дисципліни «Фінанси підприємств» (Introduction to Business Finance), дано визначення основним поняттям – Finance, Investments, Financial Institutions, International Finance, визначено сутність фінансової діяльності підприємств (Financial Activity of the Enterprise). Викладач рекомендує студентам вести конспекти лекцій, незважаючи на наявність всіх матеріалів на платформі Elearn. Ведення нотаток сприяє кращому запам’ятовуванню теоретичних понять, тому лишається актуальним методом навчання в сучасних умовах, тим більше, що пара викладається англійською мовою, і можуть бути присутніми нові незнайомі слова, які вимагають перекладу.
   Загалом, дана група справляє позитивне враження: студенти старанні, з ентузіазмом задають питання, на високому рівня володіють англійською мовою.

Катерина АЛЕКСЕЄВА,
доцент кафедри виробничого
та інвестиційного менеджменту
Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook