Гостьова лекція з Швейцарії про наше аграрне майбутнє доцентки Марини Негрей

31 January 2024, 12:41
30.01 ми мали чудову нагоду – долучитися до публічної лекції Марини Негрей, доцента кафедри економічної кібернетики, яка зараз працює в ЕТН Zurich. Лекція організована в рамках «ETH з Україною – обмін знаннями для сталого майбутнього». 
Так, обговорювали шлях до сталого аграрного майбутнього в Україні. Тема дуже актуальна, цікава, багато спірних питань та багато різних висновків кожен з присутніх міг зробити. Одне чудово – Європа цікавиться нашим аграрним сектором його перспективами, а наші науковці в різний спосіб доносять об’єктивну інформацію про обсяги руйнації, заподіяної шкоди та збитків нашому аграрному сектору до дослідників та молоді в інших країнах.
Сільське господарство України відіграє центральну роль в економіці країни, роблячи значний внесок у ВВП та експорт, даючи роботу мільйонам людей і задовольняючи потреби домогосподарств у продовольстві, зосереджуючись на рослинництві. Проте війна в Україні завдала серйозної шкоди сільськогосподарському сектору, спричинивши значну шкоду життєво важливій інфраструктурі, матеріально-технічному забезпеченні, дефіцит ресурсів, зміну ринкової динаміки, нестачу робочої сили, екологічні проблеми та значні фінансові невдачі. І в першій частині лекції дуже докладно це було представлено.
Основні проблеми та шляхи їх подолання, основні завдання та виклики, які треба подолати нашому аграрному сектору – теж дуже зацікавили присутніх в аудиторії та on-line слухачів.
Цікаві опитування, вікторини, обмін думками, розіграш подарунків від лектора зробили лекцію інтерактивною та «живою».
Тож, вдячні пані Марині за запрошення, за співпрацю та небайдужість. А питання та дописи в чаті від колег та студентів підтвердили, що такі зустрічі потрібні, адже ми патріоти однієї країни попри відстань, що нас вимушено розділила. Продовжимо використовувати результати досліджень в спільній науковій роботі та в наших навчальних матеріалах для студентів за освітніми програмами «Економічна кібернетика» та «Цифрова економіка», що навчаються на кафедрі економічної кібернетики.
Наталія Клименко,
заступник декана факультету інформаційних технологій,
доцентка кафедри економічної кібернетики

  

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook