Співпраця науки та бізнесу – як запорука розвитку

September 29, 2023
     Співпраця між бізнесом і наукою є ключовим фактором для наукового прогресу та інноваційного розвитку економіки нашої держави. Бізнес може використовувати наукові дослідження і технології для створення нових продуктів, послуг і процесів. Це дозволяє підвищити конкурентоспроможність компаній і покращити якість життя споживачів.
     Наука може допомогти бізнесу вдосконалювати виробничі процеси, зменшувати витрати на виробництво та підвищувати продуктивність, а спільні науково-бізнесові проекти можуть допомогти створити нові ринки та індустрії, забезпечуючи нові можливості для бізнесу і споживачів.
     25 вересня 2023 року на кафедрі фінансів під головуванням в.о. завідувача кафедри, доктора економічних наук, професора Наталії Швець відбулася онлайн-зустріч з представниками бізнесу щодо пошуку нових можливостей співпраці.

    Під час обговорення Наталія Романівна, викладачі кафедри фінансів та аспіранти охарактеризували основні вектори та можливості щодо проведення наукових досліджень й зазначили їх пріоритетні напрямки.

       Сьогодні, бізнес, замовляючи наукові дослідження, сприяє університету в його розвиватку і розширенні своїх можливостей.
 
       Співпраця науки і бізнесу сприяє обміну знаннями і досвідом між різними секторами суспільства, що надає можливість науковцям долучатися до процесів в бізнесі та йти в ногу з ним.
 
     За результатами обговорення, були окреслені напрями наукових досліджень викладачів кафедри фінансів та знайдені перші точки дотику для подальшого старту діяльності.
 
Максим Клименко,
асистент кафедри фінансів

 
Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook