Водні біоресурси та аквакультура – професія до душі

September 25, 2023
  Вибір професії – це по суті вибір життєвого шляху, вибір долі. Від вибору професії до душі у великій мірі залежить задоволення людини своєю долею, її щастя. Так інформували учнів про їх можливості, перспективи у подальшому житті при отриманні професій НУБіП Українифахівці зі спеціальності «Водні біоресурси та аквакультура».
  Навчальний рік на факультеті тваринництва та водних біоресурсів розпочався дуже активно, на першому місці як завжди профорієнтаційна робота. Фахівці зі спеціальності «Водні біоресурси та аквакультура» активно розпочали профорієнтаційну роботу на 2024-2025 н.р. з Черкаської області, яка добре забезпечена зі всіх сторін як природними так і штучними водоймами.
  Викладачі неодноразово наголошували на проведенні Дня відкритих дверей НУБіП України, набір на консультаційно-підготовчі курси до здачі ЗНО/НМТ-2024 та олімпіаді. Тому, що вибір професії ‒ це велика відповідальність. Відповідальність перед батьками, перед суспільством, та найголовніше ‒ перед собою. І тут найважливіше ‒ не схибити.
  Оскільки Черкащина добре забезпечена водоймами, колектив викладачів НУБіП України мав змогу відвідати найкращі господарства їхнього регіону, а саме ДП «Ірліївський риборозплідник». Керівником організації є Олександр Тіхонов, який закінчує магістратуру зі спеціальності 207 «Водні біоресурси та аквакультура», а також головний рибовод Віталій Загубинога є нашим студентом.
 
  Цікавою та захоплюючою також була екскурсія на ПрАТ «Вільшанка» с. Лозівок, власником якого є В’ячеслав Жигайло, а директором ‒ Олег Пономаренко. Це рибне господарство за дволітнього циклу інтенсивної технології, де вирощують рибопосадковий матеріал та товарну рибу, основним об’єктом вирощування є короп.
 
  У ставах годівля відбувається кормом у вигляді гранул зі спеціальних годівниць. Головним рибоводом у господарстві є також випускник зі спеціальності 207 «Водні біоресурси та аквакультура» нашого університету ‒ Віктор Семенюк, який наголосив що це «професія до душі».
 
  Директор та головний рибовод поділилися своїми здобутками та запросили до співпраці. Приємно бачити на керівних посадах та в кращих господарствах випускників зі спеціальності «Водні біоресурси та аквакультура» НУБіП України.
  Щиро дякуємо директорам за чудові професійні екскурсії та запрошення до співпраці. 

Дякуємо ЗСУ за можливість жити та тримати навчально-науково-виробничий фронт!

 
 
Віталій БЕХ,
завідувач кафедри аквакультури, професор
 
Наталія РУДИК-ЛЕУСЬКА,
завідувач кафедри гідробіології та іхтіології, доцент

    


Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook