З передової - в лекційні аудиторії: НУБіП України має честь запросити на навчання учасника бойових дій

16 July 2023, 17:07
    Роман Андросенко  для навчання у магістратурі обирає економічний факультет НУБіП України, спеціальність «Фінанси, банківська справа, страхування та фондовий ринок».

          — Шановний Романе Федоровичу, для мене велика честь спілкуватися з Вами, нашим славетним воїном Збройних Сил України, учасником бойових дій. Знаю, що Ваш вільний час обмежено, але дозвольте задати Вам декілька питань. Перше, поясніть, чому обрали для навчання економічне спрямування, а саме спеціальність «Фінанси, банківська справа, страхування та фондовий ринок».

– У 2016 році я закінчив Харківський національний педагогічний університет імені Г.С. Сковороди, здобув ступінь бакалавра за спеціальністю «Правознавство» і кваліфікацію бакалавр з права. Серед багатьох навчальних дисциплін, що ми вивчали, особливу увагу я приділяв, у тому числі, Інвестиційному праву і Міжнародному економічному праву. Набуття теоретичних знань і практичних навиків з інвестиційного права є необхідними для успішної реалізації інвестиційних проектів, але для більш детального аналізу, обґрунтування прийняття рішень, щодо впровадження інвестиційного проекту обов’язково потрібні додаткові знання з економіки і фінансів. У Харківському національному педагогічному університеті я познайомився з працями видатного канадського педагога –  Лоуренса Пітера, який зазначав, що економіка – це мистецтво задовольняти безмежні потреби за допомогою обмежених ресурсів. Погодьтеся – для України – це, як ніколи – актуально! Я усвідомив, що додатково до спеціальності «Правознавство» набуття економічної освіти буде вельми доречним. Якщо говорити про міжнародне економічне право, хочу зазначити, що вагоме значення у відносинах між суб’єктами міжнародного публічного права займає фінансовий і комерційний аспекти. Ми з Вами повністю усвідомлюємо, що на сьогодні підтримка України і розвиток всебічних зв’язків з провідними державами світу неможливі без міжнародного економічного права, а також достеменних знань щодо регулювання міжнародних фінансових відносин. Цікавим для мене буде опрацювання фінансових дисциплін, пов’язаних з регулюванням фінансових відносин, валютних відносин, а також податкових відносин, які складаються між державами в ході врегулювання порядку оподаткування. І взагалі, фінансова грамотність, уміння ефективно управляти своїми фінансовими ресурсами, на мою думку – це обов’язкова освітня компонента для кожної сучасної людини.
  

       — Будь ласка, розкажіть, чому прийняли рішення навчатися у магістратурі, навчатися саме зараз?

– Скажу коротко – ЗСУ женуть ворога з української землі, і це – щоденне наближення Великої Перемоги! Настане мир, але прийдеться дуже, ДУЖЕ багато працювати – відновлювати нашу Україну, нашу економіку. Тому вже зараз готуємось до Великого відродження і до наступної Перемоги – на економічному, на фінансовому фронті!
  

     — Дякую, шановний Романе Федоровичу! Сподіваюся, що Вам сподобається навчатися у НУБіП України, на нашому факультеті, за спеціальністю «Фінанси, банківська справа, страхування та фондовий ринок».

– Я теж так думаю: НУБіП України обрав свідомо, серед багатьохначальних закладів. Через рік мій син закінчує школу і вже стане вступником. От було б гарно – батько й син – навчаються в одному університеті! А в кінці нашої розмови хочу наголосити, що життя кожного з нас в руках Збройних Сил України. Від мужності і самовідданості солдат і офіцерів залежить абсолютно все - і наша Перемога, і наше щасливе вільне майбутнє, і наші впевнені економічні здобутки, і розвиток міжнародного партнерства! Слава Україні, слава ЗСУ! Переможемо і відбудуємо нашу Україну!
  

     — Повністю згодна з Вами! Дякую, бажаю здоров’я і успішно скласти вступні іспити. А далі – до зустрічі у наших гарних аудиторіях, на лекційних і практичних заняттях!

 
Розмову провела Олена Лемішко,
доцент кафедри фінансів
 

 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook