Першокурсники спеціальності «Садово-паркове господарство» пройшли практичну підготовку з «Образотворчого мистецтва»

July 9, 2023
Київ

Проходячи курс із дисципліни «Образотворче мистецтво» у першому семестрі студенти спеціальності «Садово-паркове господарство» першого курсу отримали певні знання в професійній сфері та творчій діяльності, застосування яких було втілено впродовж літньої тижневої навчальної практики, яка цього року відбувалась очно. Тому ми мали чудову можливість покращити власні та здобути нові навички в зображенні різноманітних фактур, природних об‘єктів та композицій.

Першим завданням першого дня практики було детальне зображення невеликого предмету чи фрагменту рослини із передачею фактури, світла та тіні за допомогою графітних олівців різного ступеню твердості. Для нас це завдання стало дуже цікавим саме через самостійний пошук об‘єкта, що став би бажаним для зображення, адже ми мали змогу обрати будь що на території Університету, певно цей вибір і став найскладнішою частиною роботи.

Наступною роботою було зображення композиції із рослин або архітектурних елементів. Цим завданням ми удосконалювали своє вміння вірно підібрати формат паперу, відповідно розмістити композицію, передати співвідношення між зображуваними об‘єктами, тінями та світловими плямами, з метою збереження та передачі об‘єму на площині аркуша.

У нагоді практичної підготовки для рисунків з натури стали екокласи та обладнані лавами і столами бесідки у ботанічному саду НУБіП України.

 

Третя та четверта роботи були пов‘язаними між собою та стосувались вміння будувати об‘ємне зображення методом перспективної сітки за заданими ортогональними проекціями. Перша частина роботи полягала в побудові перспективної сітки, адже саме від неї залежить правильність всіх подальших побудов, та перенесення плану з ортогональної проекції.

Наступна частина роботи полягала в наданні об‘єму, кольору чи тону та чіткості побудованим об‘єктам, тобто у створенні фінального зображення. Маючи однакові вихідні проекції, після перенесення їх у перспективу, кожен мав можливість проявити власну креативність та додати будь які елементи садово-паркового мистецтва. Саме тому, були створені унікальні роботи з індивідуальним баченням однієї і тієї самої ділянки.

Загалом, навчальна практика надихнула нас на подальшу творчість, допомогла вдосконалити свої навички. Надзвичайно важливою стала участь нашого керівника, яка зуміла знайти час на кожного аби допомогти, виправити, поцікавитись нашими успіхами. Така комунікація є безцінною, особливо після довгих періодів дистанційного навчання. Зараз ми готові працювати далі та продовжувати творити!

Юлія ДОВГАНЬ,
староста СПГ 2201,
Вікторія МІНДЕР,
керівник практики
 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook