«Фінансова грамотність-основа формування фінансових компетентностей здобувачів освіти»

March 28, 2023

 

1В рамках тижня фінансової грамотності було проведено ряд зустрічейна тему: «Фінансова грамотність - основа формування фінансових компетентностей здобувачів освіти» для студентів економічних спеціальностей. У заходахбрали участь Михайло і Олена Боднарчук - співробітники компанії «ЄВРОЛАЙФ Україна».

23

Основна мета заходів - ознайомити молодь з основами фінансової грамотності, дати відповіді на питання:

  • Чи потрібно планувати своє фінансове майбутнє?
  • Як сформувати свої фінансові цілі та які перші кроки зробити для їх реалізації?
  • Які є можливості розширення джерел власних доходів?

Володіння фінансовою грамотністю допомагає домогтися фінансового благополуччя і зберегти його протягом усього життя. При наявності таких знань людина не існує від зарплати до зарплати, а позики оформляє тільки тоді, коли впевнений, що у майбутньому така дія принесе йому дохід.

456

Для ознайомлення з необхідними елементами фінансової грамотності булиподані цікаві презентації. Обговорювані питання викликали зацікавлення та жваву дискусію серед присутніх. Під час заходів було представлено основні правила, які допоможуть заощадити, накопичити і правильно витратити свої кошти.

Пам'ятайте, що фінансова грамотність - це постійний процес, тому ви повинні постійно навчатися й удосконалюватися. Лише так зможете досягти успіху.

Ірина ПАЛІНСЬКА,
викладачка циклової комісії
спеціальних економічних дисциплін
Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook