Чернігівська область: сапери продовжують розмінування населених пунктів і територій

March 11, 2023
Державна служба України з надзвичайних ситуацій

10 березня саперами групи піротехнічних робіт Аварійно рятувального загону ГУ ДСНС України у Чернігівській області було здійснено 2 залучення на повідомлення щодо виявлення громадянами вибухонебезпечних предметів у селах Чернігівського району.

За їх результатами піротехніками було вилучено 3 одиниці вибухонебезпечних предметів, зокрема: 1 ручну гранату РГ-42 та 2 реактивні системи залпового вогню РС-220 «Ураган» із небезпечними касетними елементами. Дані боєприпаси було транспортовано на спеціальному автомобілі, відповідно підготовленими фахівцями-піротехніками з дотриманням всіх правил безпеки на сортувальний майданчик, де в подальшому вони будуть знищені.

Рятувальники вкотре звертаються до громадян бути уважними та обережними і при виявленні таких предметів ні в якому разі їх не торкайтесь, не намагайтесь їх перенести або розібрати, відійдіть від місця знахідки на безпечну відстань (не менше 100 м) та повідомте екстрені служби за номерами "101" або "102".

Особливо це стосується мешканців тих населених пунктів, на території яких відбувались активні бойові дії, а також які тривалий час перебували під окупацією російськими військами.

 

Джерело: https://dsns.gov.ua/news/nadzvicaini-podiyi/cernigivska-oblast-saperi-prodovzuiut-rozminuvannia-naselenix-punktiv-i-teritorii

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook