Магістри ОПП «Агрохімсервіс у прецизійному агровиробництва» успішно завершують 1,5-річний цикл навчання

November 29, 2022

 

    Маємо гарну новину: за 1,5 роки навчання магістри ОПП «Агрохімсервіс у прецизійному агровиробництві» фінішували всі успішно, хоч основний час навчання припав на повномасштабну війну в Україні. Проте, ми беремо приклад із наших воїнів і демонструємо стійкість і наполегливість у опануванні знаннями і вміннями, що навіть обстріли не стали перешкодою на шляху студента до поля. Ми безмежно дякуємо Збройним Силам України, захоплюємося ними і, водночас, усвідомлюємо, що саме нам відбудовувати економіку нашої країни.

    22 листопада на кафедрі агрохімії та якості продукції рослинництва ім. О.І. Душечкіна агробіологічного факультету відбувся захист магістерських кваліфікаційних робіт слухачів ОПП «Агрохімсервіс у прецизійному агровиробництві» спеціальності 201 «Агрономія».
    Відповідно до наказу ректора працювала екзаменаційна комісія у складі: голова - професор Світлана Кохан (завідувач кафедри геоінформатики і аерокосмічних досліджень Землі), та члени комісії: професор Анатолій Бикін (гарант ОПП «Агрохімсервіс у прецизійному агровиробництві»), доценти: Надія Бордюжа і Олена Літвінова.

  

     Усвідомлюючи майбутню роль для країни, магістри представили до уваги присутніх широкий спектр робіт інноваційного, неординарного і фундаментального характеру, до підготовки яких вони віднеслись із особливою відповідальністю. Озвучені доповіді відповідали високому кваліфікаційному рівню. Так, Наталія Дзюбак, Вадим Заболотний, Наталія Іванова і Павло Бушко аналізували результати диференційованого внесення різних видів добрив за вирощування сільськогосподарських культур. У роботі Михайла Заремби було обґрунтовано діагностику живлення соняшнику за дистанційного моніторингу, Ілля Дубіна і Роман Омельченко представили свої здобутки щодо агрохімічної діагностики полів за використання сучасних технологій в прецизійному агровиробництві. Також привернула увагу комплексна робота, яку представили співдоповідачі Євген Іваницький і Єлізавета Чебуніна, що стосується спектрально-фізіологічних досліджень сортових особливостей пшениці озимої і ролі прапорцевого листка у акумуляційних процесах рослин. Ці результати мають вагоме значення для виробничників. Окремо, слід виділити роботу Владислава Плахотнюка, яка присвячена прогнозу врожайності кукурудзи на зерно за даними дистанційного моніторингу із використанням індексів вегетації рослин NDVI і GNDVI.

    Роботи викликали жваве обговорення не лише у членів комісії, а і у присутніх викладачів і студентів. Магістри надавали змістовні відповіді на поставлені запитання.
    У підсумку роботи екзаменаційна комісія відзначила високий рівень підготовки магістерських кваліфікаційних робіт та високий професійних рівень вже майже дипломованих фахівців, що є результатом наполегливої роботи під час навчання у магістратурі.
    Слід зазначити високий рівень свідомості наших випускників. Адже, вони розуміють той рівень відповідальності, який лягає на їхні плечі у сучасних складних умовах щодо відбудови нашої країни.

   Тож, вітаємо наших випускників із успішним завершенням навчання. Бажаємо успіхів у подальшій діяльності та особистих здобутків! Ми завжди раді вітати вас у стіна нашого закладу.

Олена Літвінова,
доцент кафедри агрохімії та якості
продукції рослинництва ім.. О.І. Душечкіна,
Ігор Бордюжа,
асистент кафедри агрохімії та якості

продукції рослинництва ім.. О.І. Душечкіна 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook