Робота економіста: практичний досвід для студентів спеціальності 051 Економіка (Економіка підприємства)

July 15, 2022
    Для забезпечення високої якості отримання вищої економічної освіти в НУБіП України на кафедрі економіки економічного факультету в рамках вивчення навчальних дисциплін і проходження навчальної практики проводяться гостьові зустрічі студентів із досвідченими практиками.
     Так, в онлайн-форматі у квітні цього року для студентів ІІ курсу очної форми навчання за спеціальністю 051 Економіка (Економіка підприємства) про свої досягнення, допущені помилки, рекомендації для майбутніх фахівців економічного профілю розповів комерційний директор торговельної компанії ТОВ «Євродринк» (м. Київ) Володимир Шалигін.
 
     Володимир Миколайович Шалигін розповів студентам про свій трудовий шлях від звичайного простого продавця непродовольчих товарів до вищої категорії персоналу з управління в торговельних компаніях. Наш гість повів мову про особливість економічної роботи в торговельному підприємстві: планування товарообороту, організацію і мотивацію праці, динаміку розвитку підприємства в останні роки тощо. Цікавою була інформація про виклики, можливі прорахунки й позитивні результати трудової діяльності в торговельних компаніях, рекомендації щодо поведінки в трудовому колективі, горизонтального й вертикального просування працівників по службі в підприємстві. Відбулося обговорення, були дискусії та коментарі за напрямами роботи економічної служби підприємства.
     На початку літа до студентів ІІ-ІІІ курсів очної форми навчання за спеціальністю 051 Економіка (Економіка підприємства) в онлайн-форматі завітав наш випускник Завадовський Максим Анатолійович, технічний директор компанії з видобутку графіту, розташованого в Кіровоградській області. 
     Наш гість звернув велику увагу на набуття студентами практичних навичок на виробничих практиках і стажуваннях безпосередньо в підприємствах, розповів про особливість економічної роботи в сільськогосподарському підприємстві (де він раніше працював), підприємстві добувної промисловості: планування виробничої діяльності, мотивацію праці, досягнення кращих показників економічної ефективності виробництва продукції тощо.
     Такі зустрічі з досвідченими практиками економічної роботи в підприємствах різних галузей економіки забезпечують якісний навчальний процес за освітньою програмою «Економіка підприємства». На економічному факультеті нашого університету поєднуються теоретичні й практичні підходи при підготовці майбутнього компетентного економіста.
 
Вікторія Байдала,

завідувач кафедри економіки 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook