«Стратегія і тактика оптимізації живлення картоплі» у фокусі уваги провідних фахівців науки і виробництва за сприяння агрохіміків

July 5, 2022

    Продовольча безпека нашої країни має особливо вагоме значення в сучасних умовах воєнного стану. Питання картоплярства постають наразі гостро не тільки для України, а й для всього світу, адже Україна до нині посідала 5 місце серед лідерів із вирощування картоплі.

    Тож, з метою забезпечення продовольчої безпеки країни, впровадження інноваційних технологій в галузі картоплярства підвищення ефективності і якості наукових досліджень у сфері живлення картоплі, агрохімічного забезпечення агровиробництва, а також визначення пріоритетних напрямів картоплярства провідні фахівці агровиробництва і науки 1 липня зібрались на базі кафедри агрохімії та якості продукції рослинництва ім. О.І. Душечкіна агробіологічного факультету НУБіП України за сприяння Української асоціації виробників картоплі. Зустріч зібрала професіоналів та однодумців, що завжди є надзвичайно корисним. Робота семінару пройшла у змішаному режимі: on-line і off-line.

     Учасники семінару обговорили поточну ситуацію галузі картоплярства в умовах воєнного часу. Звернули увагу на всі складності логістичних шляхів, які забезпечують технологію вирощування картоплі у різних регіонах країни. Особливу увагу приділили проблемам, що пов’язані із забезпеченням системи живлення цієї культури, а саме: обмежений вибір добрив, проблеми із їх логістикою, їх вартість тощо. Окремим питанням розглянули систему захисту рослин: недопрацювання гербіцидів та їх післядія тощо. Крім того, викликом умов цього року стали питання, які пов’язані із незадовільним розвитком рослин, їх травмуванням під час вегетації, мінімальною закладкою бульб та раннім відмиранням картоплі, а також інші важливі питання технологій, що можуть лімітувати рівень врожаю або погіршити якість бульб картоплі.

     На зустрічі також була презентована нова платформа «Центр інновацій картоплярства», місією якої є поширення передового досвіду у вирощуванні картоплі та надання висококваліфікованого агротехнологічного супроводу виробникам з використанням інноваційних технологій.

     Семінар став вдалим майданчиком для плідного спілкування між науковцями, виробниками, експертами та аналітиками, які виділили проблеми і перспективи розвитку галузі, а також зазначили високу потребу ринку у фахівцях із агрохімічного сервісу агровиробництва і необхідність підготовки таких спеціалістів.

 
Ігор Бордюжа,
асистент кафедри агрохімії та якості
продукції рослинництва ім. О.І. Душечкіна

 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook