Студенти факультету ІТ демонструють свої наукові наробки з вищої математики на студентській конференції

May 15, 2022

«Математика – наука молодих. Інакше й не може бути. Заняття математикою – це така гімнастика розуму, для якої потрібна вся гнучкість і вся витривалість молодості» Н. Вінер. 

12 травня на запрошення завідувачки кафедри вищої та прикладної математики Ніни Батечко мала нагоду взяти участь у роботі секції 5 «Вища та прикладна математика» 75–ої науково–практичної конференції студентів «Енергозабезпечення, електротехнології, електротехніка та інтелектуальні управляючі системи в АПК» ННІ енергетики автоматики і енергозбереження, де студенти факультету інформаційних технологій гідно доповідали результати своїх досліджень.

Так, варто відмітити цікаві теми:

  • Математика в сферах життя та навколишньому середовищі. (Доповідач - студентка 1 курсу ф-ту ІТ Дудніченко А.О.)
  • Безкінечність в житті та математиці. Фрактали. (Доповідач - студент 1 курсу ф-ту ІТ Лісучевський О.О.)
  • Побудова графіків функцій за допомогою програмних продуктів. (Доповідач – студентка 1 курсу факультету ІТ Хомич В.А.)
  • Комплексні числа. Функції комплексної змінної. (Доповідач – студент 1 курсу факультету ІТ Денисюк О.П.)
  • Творці математики з України. (Доповідач – студентка 1 курсу факультету ІТ Дубова І.А.)

Приємно працювати з викладачами кафедри вищої та прикладної математики Марією Ружило та Сергієм Шостаком, які прививають любов до математики студентам вже багато років. Дякуємо їм не тільки за високоякісне викладання математики на нашому факультеті, а й наукову роботу зі студентами. Багаторічна співпраця – в ефективних проявах. Особливу подяку виказуємо завідувачці кафедри Ніні Батечко, яка щороку залучає студентів факультету ІТ до позааудиторних активностей, олімпіад, конференцій, конкурсів. Сердечно вдячна за можливість бути учасником цього цікавого наукового форуму й змістовну і захоплюючу відкриту дискусію! В нинішніх умовах така робота та спілкування зі студентами особливо цінні.

Тому бажаю усім, насамперед, миру, перемоги, здоров’я та успіхів у нелегкій, але (впевнена) цікавій для кожного педагога-науковця праці. На тому стоїмо і тримаємося. Все буде Україна!

 

Наталія Клименко, заступник декана факультету інформаційних технологій
 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook