Понад 200 майбутніх вступників відвідали День відкритих дверей на факультеті інформаційних технологій НУБіП України

April 29, 2022

Звичайно останні події в Україні змінили погляди більшості населення щодо власних потреб та пріоритетів, поряд з цим життя – це постійних рух, і навіть в таких умовах необхідно намагатися адаптуватися та розвиватися, щоб не лишитися позаду, адже економіка має працювати, а лави висококваліфікованих кадрів та інтелектуальний фонд мають поповнюватися.

Питання вибору майбутнього фаху стає все більш актуальним для багатьох абітурієнтів, оскільки вже скоро підсумкові іспити та отримання дипломів, а для успішного вибору спеціальності та вступу в бажаний заклад освіти вже зараз необхідно знайомитися в особливостями прийому 2022 року та можливостями, які надає той чи інший ЗВО.

28 квітня 2022 року на факультеті інформаційних технологій Національного університету біоресурсів та природокористування України відбувся Онлайн-день відкритих дверей для школярів, студентів технікумів, коледжів та батьків.

До заходу долучилися значна кількість майбутніх вступників як на базі ПЗСО, так і МС. Серед учасників були представники ВСП НУБіП України "Рівненський фаховий коледж, "Бережанський фаховий коледж", "Ірпінський фаховий коледж", "Ніжинський фаховий коледж", Київський коледж зв'язку, Київський фаховий коледж електронних приладів, Київський фаховий коледж зв'язку, ВСП Київський фаховий коледж міського господарства ТНУ, Конотопський індивідуально-педагогічний фаховий коледж СумДУ, Новоушицький коледж ПДАТУ. Значна кількість серед присутніх була з Києва та Київської області (гімназії «Академія», «Потенціал», №179, ліцеї "Голосіївський" № 241, Києво-Печерський ліцей № 171 "Лідер", Політехнічний ліцей НТУУ "КПІ", Український гуманітарний ліцей КНУ імені Тараса Шевченка, ЗОШ I-III ступенів № 36 імені С.П. Корольова, Київський державний музичний ліцей, КНЗ КОР Васильківський професійний ліцей, Сквирський академічний ліцей №2 Сквирської міської ради, Ставищенський НВК "ЗОШ І-ІІІ ступенів" №2 Ставищенської районної ради, Березанська ЗОШ І-ІІI ступенів №1 Березанської міської ради, Бориспільський НВК "Гімназія" Перспектива" ім. В. Мономаха, ОЗО Яготинські НВК "СШ ЗОШ І-ІІІ ст.№3", "СШ ЗОШ І-ІІІ ст.№2", "СШ ЗОШ І-ІІІ ст.№1", Лемешівська ЗОШ І-ІІІ ступенів Яготинської міської ради Київської області). Також були представники і з інших областей, серед яких значна кількість вихованців з таких закладів освіти як: Бузівський ЗСО І-ІІІ ступенів №1-3, Тетерівський ЗСО І-ІІІ ступенів, Жашківський ЗСО І-ІII ступенів №3 ім. І.М. Ляшенка Жашківської міської ради Черкаської області, Новолуганська ЗОШ І-ІІІ ступенів Світлодарської ВЦА Бахмутського району, Летичівський ліцей №1 Летичівської селищної ради Хмельницького району, Малинська ЗОШ І-ІІІ ступенів №6 Житомирської області, Носівський ЗСО І -ІІІ ст. №5 Чернігівської області. В цілому на захід з використанням платформи Cisco Webex зареєструвалося 292 учасники.

Відкрила захід декан факультету інформаційних технологій НУБіП України, д.п.н., професор Олена Глазунова. Гості дізналися про спеціальності, освітні програми, їх актуальність та сучасність, які відповідають цифровим трендам сьогодення. Також було акцентовано увагу на сучасному матеріально-технічному забезпеченні факультету, нових навчальних лабораторіях, програмному забезпеченні та засобах комунікації, взаємодії між студентами та викладачами. Серед іншого було наголошено на кадровому потенціалі факультету, програмах співпраці з закордонними ЗВО, можливостях для студентів в навчанні та дозвіллі.

 

З особливостями вступу до ЗВО в 2022 році ознайомив відповідальний секретар приймальної комісії, уповноважена особа приймальної комісії з питань прийняття та розгляду електронних заяв, к.с.н., доцент Сергій Ковалевський.

 

Далі з особливостями та перспективами навчання за спеціальностями, освітніми програмами продовжили знайомити майбутніх вступників завідувачі випускових кафедр факультету.

Про спеціальності 121”Інженерія програмного забезпечення”, 122 ”Комп’ютерні науки” розповіла завідувач кафедри комп’ютерних наук, к. т. н., доцент Белла Голуб.

З особливостями та перспективами навчання за спеціальностями 125”Кібербезпека”, 123 ”Комп’ютерна інженерія” ознайомив завідувач кафедри комп’ютерних систем, мереж та кібербезпеки, д. т. н., професор Валерій Лахно.

Про особливості та перспективи навчання за спеціальністю 126 ”Інформаційні системи і технології” розповів завідувач кафедри інформаційних систем і технологій, к.е.н., заслужений професор Михайло Швиденко.

 

Галузь знань 05 “соціальні та поведінкові науки”, а саме спеціальність 051 “Економіка”, особливості та перспективи навчання за освітніми програмами ”Економічна кібернетика” та ”Цифрова економіка” представив, завідувач кафедри економічної кібернетики, д.е.н., професор Дмитро Жерліцин.

Далі про студентське дозвілля розповіла голова студентської організації факультету інформаційних технологій, студентка 4 курсу спеціальності 122 ”Комп’ютерні науки” Аліна Семенко.

 

Поділився своїм досвідом навчання та порадами при працевлаштуванні Java Software Engineer Perfectial powered by Avenga, викладач з програмування, випускник 2019 року спеціальності 122 ”Комп’ютерні науки” Денис Прохорін.

В цілому зустріч пройшла позитивно. Було задано багато питань, що свідчить про інтерес гостей заходу, звичайно на всі з них було надано відповідь в усному вигляді під час зустрічі та опубліковано в текстовому вигляді за допомогою органайзеру інформації щодо вступу на факультет https://bit.ly/3vQiXtZ.
Серед спеціальностей, які найбільше зацікавили учасників 121 “Інженерія програмного забезпечення”, 53% гостей, що прийняли участь в опитуванні, відмітили дану спеціальність. Серед інших також - 125 “Кібербезпека” (45%), 122 “Комп’ютерні науки” (37%), 123 “Комп’ютерна інженерія” (37%). Решту спеціальностей відзначили, як такі, що зацікавили 13% гостей, що прийняли участь в опитуванні.

Дана статистика свідчить, що структура попиту в розрізі спеціальностей залишиться сталою в цьому році, як і минулі три роки, а головне факультет буде обов’язково функціонувати, адже є трендовим, а його освітні програми затребуваними.

Час вказує на те, що для успіху необхідно бути адаптованим до будь-яких умов та постійно відповідати конкуренції, викликам на ринку праці. Факультет інформаційних технологій може допомогти в цьому.

Ми чекаємо на вас, дорогі вступники.

 

 

Інна Костенко, 
координатор культурно-масової роботи на факультеті,
старший викладач кафедри економічної кібернетики

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook