ВИКЛАДАЧІ КАФЕДРИ ОБЛІКУ ТА ОПОДАТКУВАННЯ ДОЛУЧИЛИСЬ ДО РОБОТИ V ВСЕУКРАЇНСЬКОЇ НАУКОВО-ПРАКТИЧНОЇ КОНФЕРЕНЦІЇ «НОВІ ІНФОРМАЦІЙНІ ТЕХНОЛОГІЇ УПРАВЛІННЯ БІЗНЕСОМ»

February 17, 2022

 Інформаційні технології є частиною сучасного життя не тільки людини, а й бізнес-процесів. З почуттям величезної поваги науковці Київського національного університету імені Тараса Шевченка 16 лютого 2022 року зустріли учасників ювілейної V Всеукраїнської науково-практичної конференції «Нові інформаційні технології управління бізнесом». 

   З вітальним словом до учасників науково-практичної конференції звернувся Володимир Анатолійович Бугровректор Київського національного університету імені Тараса Шевченка.
      Організатором виступила Всеукраїнська Спілка Автоматизаторів Бізнесу.

     Голова Всеукраїнської Спілки автоматизаторів бізнесу Мазур В.Б. зазначив, що вона об’єднує професіоналів, зацікавлених у розвитку сучасних інформаційних технологій, їх популяризації, кадровому забезпеченню та ефективному використанню в різних галузях економіки. Одна із ключових задач Спілки – це навчальна та просвітницька діяльність, яка передбачає тісну співпрацю з системою освіти у різних напрямках.
 
 
   Голова «Співтовариства ІТ-директорів України» Бузмаков В.І. зупинився на проблемах підготовки ІТ-фахівців в умовах сучасності та очікуваннях корпоративного сектору від випускників.

   Викладачі кафедри обліку та оподаткування - к.е.н., доценти Боярова О.А., Ганяйло О.М., Гуренко Т.О., Данілочкіна О.В., Дерев’янко С.І., Колеснікова О.М., Кузик Н.П., Литвиненко В.С., Мельянкова Л.В., Шевчук К.В., старший викладач Криворот О.Г. прийняли активну участь у конференції.
    Захід відбувся в очному та онлайн форматі з можливістю переглянути трансляцію конференції за посиланням, яке отримали зареєстровані учасники на свої електронні адреси.

    Своє бачення щодо підготовки спеціаліста з автоматизації бізнес-процесів висловив директор «Конто ЮА Сервіс» Подорожний О.О.
 
     Використання інформаційних технологій в управлінні підприємством здійснюється з метою ефективної та оперативної комп’ютерної обробки інформаційних ресурсів, зберігання великих обсягів економічно важливої інформації та передачі її на будь-які відстані в мінімальні терміни. Тобто основним завданням є оптимізація діяльності підприємства на основі застосування інформаційних технологій.
 
    Бізнес-аналітик «Всеукраїнської Спілки Автоматизаторів Бізнесу» Ільченко В.В. зробила огляд прикладних рішень та розповіла про підготовку фахівців за допомогою «Комплекту методичних матеріалів для освітнього процесу»
 
    Троц І.В., кандидат економічних наук, доцент кафедри теоретичної та прикладної економіки, голова ради молодих вчених ВНЗ Університет економіки та права «КРОК», член Ради незалежних бухгалтерів та аудиторів, бізнес-аналітик «TQM Systems» свій виступ присвятила актуалізації вивчення комплексного рішення «BAS ERP» у освітніх закладах в умовах цифровізації економіки
 
    Конференція дала можливість представникам освітніх закладів різних рівнів акредитації з усієї України ознайомитися з новими інформаційними технологіями, обмінятися практичним досвідом їх викладання та застосування в підготовці фахівців, розширити шляхи співпраці з бізнесом для реалізації спільних освітніх та дослідницьких проектів.
 
     Викладачі вищих навчальних закладів та провідні фахівці з практичної діяльності обговорювали актуальні питання та перспективи підготовки фахівців економічних і технічних спеціальностей, організацію форм співпраці бізнесу та закладів освіти, підвищення кваліфікації викладачів, які готують спеціалістів по автоматизації бізнесу, імплементацію напрямку методології розробки та впровадження корпоративних систем та керівників проектів, підготовку фахівців для підвищення ефективності при розробці, впровадженні та використанні інформаційних систем, розвиток інноваційної лінійки рішень BAS (Business Automation Software), технології організації навчального процесу по продуктах лінійки BAS, для бюджетної сфери – KBS/UA-Бюджет, підтримки прикладних рішень «1С:Підприємство 8», використання інформаційної системи ІТС при підготовці майбутніх бухгалтерів, консультантів та ІТ-спеціалістів.
 
    Методист «Всеукраїнської Спілки Автоматизаторів Бізнесу» Шеремет О.А. зробила змістовний огляд курсів ЦСН по інноваційних продуктах лінійки BAS
 
 
      Відбувся анонс нових продуктів лінійки BAS.
   Представник компанії «Комплексні бюджетні системи» Івашин О.О. зробив огляд інноваційного продукту KBS/UA-Бюджет та представив модель співпраці з освітянами.
    Методист ІС ІТС Хорошун К.О. поділилась досвідом використання інформаційної системи ІТС при підготовці майбутніх бухгалтерів, консультантів та ІТ-спеціалістів.
     В роботі конференції взяли участь представники державних і недержавних закладів вищого, середнього і початкового професійного навчання, представники органів управління освітою, співробітники інститутів підвищення кваліфікації педагогічних кадрів, представники Центрів Сертифікованого Навчання (ЦСН) та компаній-членів САБ, яким цікава співпраця з освітянами.
Конференція направлена на підвищення кваліфікації викладачів та престижу викладацької діяльності, всебічне інформування щодо нових тенденцій у сфері використання систем автоматизації бізнесу та їх інтеграції в освітній процес, розширення знань та поглиблення навичок у роботі з такими системами.
    Участь у конференції є частиною виконання працівниками освіти Постанови КМУ № 800 від 21.08.2019 року «Деякі питання підвищення кваліфікації педагогічних і науково-педагогічних працівників». Кожен учасник отримав іменний сертифікат.
    Для викладачів вищих та середніх освітніх закладів організатори передбачили можливість безкоштовно пройти тестування за програмою «Професіонал».
    Науковий та практичний досвід викладачів кафедри обліку та оподаткування збагачує практику навчання й виховання, сприяє розвитку науково-педагогічної думки, істинності науково-теоретичних положень, принципів, правил, методів, форм навчання й виховання.

 

Світлана Дерев’янко, Володимир Литвиненко, Оксана Ганяйло,
доценти кафедри обліку та оподаткування
 

 

 
 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook